Izvor: Happy BSC
14.11.2021 u 14:40
0

Vesić obišao obrenovačka naselja Stubline i Trstenicu

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je danas svojom pokretnom kancelarijom obrenovačka naselja Stubline i Trstenicu i zajedno sa predstavnicima grada, opštine i javnih preduzeća razgovarao sa građanima o problemima sa kojima se susreću i njihovom rešavanju.    

– U Stublinama je dosta toga urađeno, vodovod, fasada škole, centralno grejanje za seoski dom, asfaltiran je put za Jadrane i deo kružnog puta, kao i oko kilometar nekategorisanih puteva, ali naravno uvek može još. Dogovorili smo se da rešimo problematičan ulaz u vrtić „Zvončica”, zatim da se semafor u centru sela postavi do kraja godine, da nastavimo asfaltiranje kružnog puta sa „ležećim policajcima” kod Koša, a u Dubravi već u narednih nekoliko nedelja počećemo uređenje puta. Dogovorili smo se i da se nastavi sređivanje atarskih puteva i generalno, napravili smo dobar plan šta može da se uradi u narednom periodu – naveo je Vesić. 

PROČITAJTE JOŠ: NE PRESTAJU NAPADI NA MLADIĆEV MURAL: U toku neprijavljen protest na Cvetnom trgu, policija zavodi red 

Kad je reč o Trstenici, on je precizirao da je u toku tender Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda za izvođača radova na vodovodu, kako bi sledeće godine počela izgradnja. 

– Nakon ovog mesta, svaka kuća na teritoriji Obrenovca imaće vodu. U školi je urađeno centralno grejanje, urađena je i kapela, radi se put Trstenica – Grabovac, a početkom sledeće godine radiće se i centralni put do trafoa i uskoro nekategorisani put za Jevtiće. Dakle, i za ovo naselje imamo dobar plan kako bi i ono bilo bolje mesto za život – rekao je Vesić i podsetio da je i Obrenovac ušao u projekat „Čista Srbija”, kao i da počinje izgradnja kanalizacije. 

On je naveo primer da su ovakvi sastanci veoma važni, jer mogu da se čuju i manji problemi koji su znatno lakše rešivi i naveo je primer jedne meštanke koja prodaje na lokalnoj pijaci i koja je zamolila da se postavi „pleksiglas” kako bi se prodavci zaštitili od vetra. Takođe, nakon molbe predstavnika lokalnih kulturno-umetničkih društava obezbediće se donacije za nabavku dela nošnje.

PROČITAJTE JOŠ: RADOJIČIĆ: Beograd večeras svetli plavom bojom  

– Ovo je način da se bolje razumemo i da ulažemo u sve delove grada, kako bi postali bolje mesto za život – zaključio je Vesić.

Predsednik Mesne zajednice Stubline Petar Petrović izrazio je veliko zadovoljstvo zbog posete zamenika gradonačelnika i dodao da nijedan gradski čelnik nije ovoliko posvećen građanima. 

– Za njega grad nije samo „krug dvojke” nego su to i mesne zajednice u prigradskim opštinama. Zadovoljan sam jer je dogovoreno mnogo toga, naročito kad je reč o ulaganjima u infrastrukturu – rekao je Petrović.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter