Izvor: Telegraf
14.11.2021 u 17:21
0

SLOVENIJA: „Kavčani“ pokušali da prebace crnogorca u EU nakon atentata na Zvicera

Optužnica protiv ogranka „kavačkog klana“ u Sloveniji sadrži podatke da je deo optuženih bio angažovan da prebaci crnogorskog državljanina nakon atentata na vođu tog klana Radoja Zvicera u Kijevu, prenose mediji. 

Kako je navedeno, po optužnici, deo optuženih komunicirao je nakon atentata u Kijevu, maja 2020. godine, kako bi se organizovalo da se zasad nepoznati crnogorski državljanin iz Ukrajine prebaci na teritoriju EU.

PROČITAJTE JOŠ: EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U SLOVENIJI: Raste broj zaraženih korona virusom!

U slučaju poznatom kao „kavački klan“ pred sudom u Ljubljani optužene su 24 osobe, a protiv njih je tužilac Jože Levašič napisao optužnicu na 490 stranica.

Prvi na listi optuženih je D. M., drugi S. B., a treći S. P. Pored imena većine optuženih nalazi se i kodno ime na aplikaciji Skaj.

Među optuženima je i nekoliko lica iz Bosne i Hercegovine, kao i lice M.R. za koga se navodi da je iz Podgorice, ali se tvrdi da ima državljanstvo Srbije. Kao čelnici ovog kriminalnog udruženja navode se K. K., F. V. i M. Š., koji su stekli protivpravno značajnu imovinsku korist.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter