Izvor: kurir.rs
06.12.2020 u 19:56
0

ZVEZDA IZGUBILA: Budućnost slavila u derbiju i bez poraza se osamosalila na vrhu

Košarkaši Crvene zvezde u hali „Aleksandar Nikolić“ poraženi su od Budućnosti iz Podgorice 65:67 u 9. kolu regionalne ABA lige.

Četvrta četvrtina

40. minut 65:67 – Davidovac sa gotovo celog terena nije uspeo da pogodi za pobedu 

40. minut 65:67 – Volden je ubacio oba bacanja 27 sekundi pre kraja 

38. minut 62:67 – Apić bez promašaja sa linije penala 

38. minut 62:65 – Davidovac je pogodio oba bacanja 

37. minut 60:65 – Popović pogađa sa poludistance 

34. minut 58:61 – Serija gostiju 5:0 

31. minut 58:56 – Zvezda vodi posle čudnog koša Hola 

Četvrta četvrtina 

30. minut 55:56 – Zvezda je blizu, ali ne uspeva da preokrene rezultat 

28. minut 51:54 – Ročesti je najefikasniji u ekipi Zvezde 

25. minut 47:51 – Trojek pogađaju Volden i Davidovac 

22. minut 41:49 – Budućnost ima najveću prednost od početka meča 

21. minut 41:44 – Novo zakucavanje Terija 

Treća četvrtina

20. minut 39:44 – Lojd je pogodio za kraj poluvremena 

19. minut 36:40 – Ivanović igra fantastično, ima već 18 poena 

17. minut 33:33 – Obe ekipe u drugom kvartalu šutiraju veoma dobro 

14. minut 25:24 – Nikola Ivanović za sada pravi prilično velike probleme odbrani Zvezde ima već 11 poena

12. minut 25:19 – Zvezda ima prednost, kada lopta dođe pod koš odakle kreira završetke akcija, a sada je posle povratnog pasa Dobrić pogodio trojku

Druga četvrtina

10. minut 20:17 – Teri je zakucavanjem postigao poslednje poene u prvom kvartalu 

6. minut 10:11 – Edžam pogađa trojku 

3. minut 6:6 – Lojd pogađa prvu trojku  

2. minut 3:4 – Obradović je posle manje od dva minuta napravio prvu izmenu 

Prva četvrtina 

Trener Crvene zvezde Saša Obradović izjavio je da je Budućnost ozbiljan rival i jedan od kandidata za osvajanje ABA lige.

„Dolazi nam u goste jedan od favorita za osvajanje Aba lige. Vrlo ozbiljan ozbiljni protivnik, koji je vrlo dobro popunjen na svim pozicijama, i u tom smislu su doveli i pojačanja tokom sezone“, rekao je Obradović za klupski sajt.

Biće to duel dve neporažene ekipe u dosadašnjem delu takmičenja, s tim da Budućnost nije odigrala tri meča zbog problema sa korona virusom.

„Igraju dobru timsku košarku, kombinacija su iskustva i mladosti, dobrih atletskih sposobnosti, a dodatni kvalitet im daje i činjenica da veći broj igrača, uključujući i nosioce igraju zajedno već neko vreme i vrlo dobro se poznaju. Znamo koliko je važna utakmica i imamo veliku želju i motiv i da pobedimo. Na prvom mestu želimo da odigramo dobro, i eliminišemo loše faze iz prethodnih igara“, zaključio je Obradović.

Prvotimac Marko Jagodić Kuridža zna da njegov tim očekuje teška utakmica i jedan od najozbiljnijih ispita u regionalnom takmičenju od početka sezone.

„Ekipa Budućnosti je odigrala nekoliko vrlo dobrih mečeva, posebno u Evrokupu od početka sezone, sačuvali su nukleus ekipe Kobsa, Ivanovića, Nikolića…Na to su dodali Apića, Rida, Mitrovića, Edžima i italijanskog reprezentatovca Dela Valea, što govori da su im ambicije najveće“, izjavio je Jagodić Kuriža i dodao da znaju i kako treba igrati protiv takvog rivala.

„Tako ćemo se i postaviti pred ovu utakmicu, igramo je protiv rivala koji želi kao i mi sam vrh. Da se ne ponavljam, očekujem da odigramo borbeno, čvrsto, i da svedemo greške i padove koncentracije na najmanju moguću meru, čime bi stvorili uslove da dođemo do vrlo važne pobede koja bi nam predstavljala i podstrek za dalje“, zaključio je Jagodić Kuridža.

Trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović rekao je pred meč protiv Crvene zvezde, da beogradski klub ima ozbiljan kvalitet, ali je istakao i da je njegova ekipa pokazala da s pravom pretenduje na sam vrh.

„Igramo u Beogradu u momentu koji je jako specifičan za nas, posle svih dešavanja oko korona virusa i sedam-osam dana bez zajedničkog treninga zbog reprezentativnih obaveza. Izgubili smo dosta vremena, u kojem je trebalo da budemo duže zajedno. Ipak, u mini ciklusu od tri dana napravili smo dobar posao pred dva važna meča za nas“, rekao je Mijović.

„Otvorili su dominantno sezonu u ABA ligi sa ubedljivim pobedama. Imaju ozbiljan kvalitet. Mi smo takodje pokazali da s pravom pretendujemo na sam vrh. U meč ulazimo sa respektom prema rivalu, ali i kvalitetu koji mi imamo. Očekujem dobar i intenzivan meč, taktički sa obe strane“, rekao je Mijović.

I košarkaš Budućnosti Nikola Ivanović rekao je da očekuje težak meč u Beogradu.

„Želimo pre svega da ovaj niz teškog rasporeda mečeva počnemo što boljom igrom protiv Crvene zvezde. Zvezda igra u proteklih nekoliko godina najkvalitetniju košarku i biće mnogo naporan meč za nas. Za takav se i pripremamo“, rekao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter