Izvor: Tanjug
15.11.2021 u 09:15
0

AUSTRIJA: Nevakcinisanima za kršenje mera kazna i do 3.000 evra

Austrijska policija od danas kontroliše poštovanje „2G“ pravila na javnom prostoru, odnosno zaključavanje nevakcinisanih, a u slučaju kršenja epidemioloških mera preti im kazna u visini do 3.000 evra. 

„Lokdaun“ za nevakcinisane biće dosledno kontrolisan, najavio je austrijski kancelar Aleksander Šalenberg, pa će tako poštovanje mera za nevakcinisane biti kontrolisano i tokom saobraćajne kontrole, ali i u šoping centrima. 

PROČITAJTE JOŠ: RUSIJA: Opasan komad svemirskog otpada proći će pored Međunarodne svemirske stanice

Ministar unutrašnjih poslova Karl Nehamer najavio je da će se od ponedeljka po opštini dve dodatne policijske patrole baviti isključivo kontrolom „lokdauna“, a biće pojačano i policijsko delovanje u borbi protiv falsifikovanja sertifikata, dok privatni prostor neće biti kontrolisan. 

On je istakao da građani moraju biti svesni da će biti kontrolisani i da moraju sa sobom imati „2G“ dokaz i dodao da će se sprovesti kontrole u velikom obimu.

Svako ko na javnom prostoru bude kontrolisan i uhvaćen bez važećeg „2G“ dokaza, a to su sertifikat o vakcinaciji ili potvrda o izlečenju od kovid19 ne starija od 180 dana, biće kažnjen.

PROČITAJTE JOŠ: KABUL: Eksplozija bombe, nepoznat broj žrtava 

Tako je za odbijanje „2G“ kontrole predviđena kazna od 1.450 evra, koliko „košta“ i kršenje lokdauna za nevakcinisane, ali i za kupce koji krše „2G“ pravilo u jednoj radnji.

Vlasnik objekta u kojem se krši „2G“ pravilo kažnjavaće se sa 3.600 evra, dok će za kršenje „3G“ pravila na radnom mestu za zaposlenog kazna biti 500 evra, a za poslodavca 3.600 evra.

„Najskuplji“ prekršaj je kada se uhvati neko ko organizuje manifestacije bez poštovanja korona mera, a to se kažnjava sa iznosom do 30.000 evra.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter