Izvor: Tanjug
15.11.2021 u 10:46
0

FRANCUSKA: Britanski zakoni o radu podstiču migrante na prelazak Lamanša

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanin izjavio je da britanski zakoni o radu podstiču migrante da se odluče na opasan prelazak kanala Lamanš gumenim čamcima prema Velikoj Britaniji i da je Francuska ta koja trpi posledice neaktivnosti zvaničnog Londona.

Britanska frustracija zbog broja migranata koji ilegalno prelaze Lamanš sa francuskih obala ponovo se pojavila poslednjih dana nakon što je prošle nedelje samo u jednom danu u južnu Englesku stiglo više od 1.000 izbeglica.

PROČITAJTE JOŠ: LUKAŠENKO: Belorusija ne želi nikakav sukob na svojoj granici 

Međutim, Darmanin je poručio da odgovornost za ovakvu situaciju snosi Velika Britanija, prenose strani mediji. 

 – Kada bi Britanci revidirali svoje radno zakonodavstvo, što su počeli da rade, ali nisu odmakli dovoljno daleko, ne bi bilo ljudi u Kaleu i Denkerku – rekao je francuski ministar i dodao da britansko tržište rada funkcioniše „sa armijom rezervi, kako bi rekao Karl Marks, neredovnih radnika“. 

PROČITAJTE JOŠ: RUSIJA: Danas 38.420 novih slučajeva korona virusa 

Kako prenose mediji, britanski ministar unutrašnjih poslova Priti Patel će tokom ove nedelje tražiti od Darmanina da Francuska zaustavi svaki čamac sa izbeglicama koje pokušavaju da pređu kanal Lamanš.

Francuska policija tvrdi da zaustavlja veliki broj ilegalnih prelazaka, ali da je to nedovoljno da se prekine izbeglički talas i upozorava da je broj izbeglica veliki, da je obala predugačka, a krijumčari veoma vešti u izbegavanju bezbednosnih prepreka.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar