Izvor: Tanjug
15.11.2021 u 11:32
0

OIE: Norveška prijavila izbijanje ptičjeg gripa

Norveška je prijavila izbijanje visoko patogenog ptičjeg gripa H5N1 na jednoj farmi, saopštila je danas Svetska organizacija za zdravlje životinja (OIE).

Epidemija u regionu Rogaland ubila je 221 komad živine, dok je ostatak jata od 7.000 ptica zaklan, saopštila je OIE, pozivajući se na izveštaj norveških vlasti, a prenose strani mediji. 

PROČITAJTE JOŠ: HAOS U BEČU: Srbin pretukao majku, policiji pretio čekićem

I belgijska vlada je uvela stanje povećanog rizika od ptičijeg gripa jer se virus širi Evropom, prema saopštenju belgijske agencije za bezbednost hrane.

Od ovog ponedeljka, živina se mora držati u zatvorenom prostoru, nakon što je identifikovana visoko patogena varijanta ptičijeg gripa kod jedne divlje guske u Šildeu, gradu u blizini Antverpena, saopštila je ta agencija, dodajući da je ovo prvi slučaj kod divljih ptica od 1. marta 2021. godine.

PROČITAJTE JOŠ: FRANCUSKA: Britanski zakoni o radu podstiču migrante na prelazak Lamanša 

– Moram se pobrinuti da sprečimo kontaminaciju naše živine ptičijim gripom po svaku cenu. Hajde da primenimo mere za suzbijanje kako bismo izbegli štetu koju su naši farmeri pretrpeli u prošlosti – izjavio je belgijski miistar poljoprivrede Dejvid Klarinval i dodao da se mera odnosi i na profesionalne i na privatne uzgajivače živine.

Francuska je ranije u novembru produžila važenje mere za držanje jata živine u zatvorenom prostoru, a Nemačka je takođe prijavila nekoliko slučajeva izbijanja bolesti.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter