Izvor: HappyBSC
11.12.2020 u 15:50
0

KRIZNI ŠTAB SE OBRATIO JAVNOSTI: Dr Udovičić zabrinut: Ovako nije bilo ni za vreme španske groznice (VIDEO)

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 19.826 građana, od kojih je 6.534 pozitivno.

Nažalost, preminulo je 55 obolelih, a na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalaze se 319 pacijenta. Krizni štab je jutros održao sastanak, a novih mera do utorka neće biti. Naredna sednica Kriznog štaba zakazana je za ponedeljak.

– Sada, u odnosu na juli ili april, klinička slika je ista, samo su brojke različite. Tada je najveća cifra bila 400 dnevno, a sada 10 ili 20 puta više, a to je 10 ili 20 puta teže. Nemojte pitati salonske lekare, ja ću vam reći. Ovo je vrlo teška bolest. Ovakva epidemija verovatno nikad nije postojala, čak ni španska groznica. Ceo svet je u katastrofi – rekao je dr Ivo Udovičić, direktor Vojne bolnice Karaburma.

I OVO ĆE VAS INTERESOVATI…

DOLIJALI RAZBOJNICI: Ženi UKRALI dva prstena sa ruke, a u novembru čoveku koverat pun para

MAJKA TROSTRUKOG UBICE OSUĐENA ZBOG PORODIČNOG NASILJA: Mora da plati kaznu od 265 evra

DANAS BEZ VODE DO PONOĆI: Ako živite u ovim delovima Zvezdare, Voždovca i Zemuna, kod kuće vas i večeras čekaju suve česme

DOGODILA SE HAVARIJA: Pukao radijator pa poplavio ambulante Doma zdravlja u Kraljevu

– Ne može se opisati kako je to kad umire mlad čovek. Pozvao bih mlađu populaciju neodgovornih ljudi, ako nemaju milosti prema zdravstvenim radnicima, onda bar neka imaju milosti prema svojim najstarijim ukućanima. Postanu zainteresovani za njih tek kada legnu u bolnicu, a onda je uglavnom kasno. Nemojte da ceo život nosite odgovornost za smrt nekog bliskog. Mi na Karaburmi slavilo Novu godinu, okitili smo jelku, stavili joj masku i vizir. Svi ste dobrodošli. Kad je u pitanju klinička slika, ja vas molim da uvek razgovarate sa onima koji su uz te pacijente. Što se tiče kliničke slike u odnosu na jul i april, ona je ista, ali je sada sve deset puta više i teže – rekao je dr Udovičić.

Dr Zoran Gojković je, na pitanje zašto nema novih mera, odgovorio:

– Mi smo ove aktuelne mere oročili do 15. decembra. Uspeli smo da zaravnimo krivu, iako su brojke i dalje velike. Problem su slavlja koja predstoje i očekivani povratak jednog broja naših građana iz inostranstva. Zato smo danas razgovarali kako da im omogućimo Ustavom zagarantovane postupke, to jest slobodu da uđu u svoju zemlju, ali sigurno je da će da postoje određeni uslovi.

U Srbiji su u poslednja 24 sata potvrđena nova 6.534 slučaja korona virusa, dok je preminulo 55 pacijenata, što je pokazatelj da su mere koje je doneo Krizni štab radi sprečavanja širenja korona virusa počele da daju rezultate i da se brojke polako spuštaju.

I u Beogradu je registrovano nešto manje pozitivnih u prethodnih 24 sata nego što je to bilo proteklih nedelja. U glavnom gradu od poslednjeg preseka zabeleže je 1.561 novi slučaj korona virusa. Na drugom mestu po broju novozaraženih i dalje je Novi Sad, u kojem je zabeležen 461 kovid pozitivni pacijent.

Slede Kragujevac sa 267, Niš sa 225, pa Kraljevo sa 219, Pančevo 151, Subotica 113, Čačak 104, Šabac i Zrenjanin po 103. Valjevo i Vranje imaju po 102, a Užice 95, dok Sremska Mitrovica ima 88 novopotvrđenih slučajeva. U Smederevu je registrovano 86 novih slučajeva, dok Bačka Palanka beleži 70 korona pozitivnih slučajeva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter