Izvor: Blic.rs
12.12.2020 u 09:28
0

Na Birou više od 1.500 medicinara, od toga 77 lekara

U Zavodu za zapošljavanje RS prijavljeno je 1.520 građana medicinske struke, od čega 77 lekara, zvanični su podaci sa kraja oktobra.

Zdravstveni radnici u Srpskoj više od devet meseci bore se protiv korona virusa, pa iako im je svaka pomoć dobro došla, veliki broj njihovih kolega i dalje je na Birou, iščekujući posao, piše Srpskainfo.

Prema podacima Zavoda za zapošljavanje RS, krajem oktobra bilo je prijavljeno 1.277 medicinara sa sa završenom srednjom školom, od toga 1.132 medicinske sestare.

Nezaposlena su bila četiri negovatelja, 22 medicinska laboranata, 28 pedijatrijskih sestara, te 58 akušersko-ginekoloških sestara. Na Birou širom Srpske evidentirano je i 18 zdravstvenih radnika sa višom stručnom spremom, od čega sedam viših medicinskih sestara, tri radiološka tehničara i četiri tehničara laboratorijskog smera.

Posao nema ni 255 medicinara sa visokom stručnom spremom, među kojima 72 lekara, četiri lekara fizikalne medicine i rehabilitacije i jedan internista. Zaključno sa 31. oktobrom, na Zavodu je bilo prijavljeno 55 diplomiranih medicinskih sestara i 83 diplomirana medicinara zdravstvene njege.

– Sa evidencije nezaposlenih JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske od 1. do 31. oktobra po osnovu zaposlenja brisano je ukupno 91 lice medicinske struke – potvrdili su za Srpskainfo iz ove institucije.

SVE O SPORTU

ČUKARIČKI BOLJI OD JAVORA: Peokret Radnika u Senti

BOGDANOVIĆ U NOVOM DRESU PRVU PUT: Napravio pometnju

ČUVENI HARMONIKAŠ OTKRIO DETALJE SUSRETA SA NOLETOM: SVIRAJTE MI „Ja sam momče sa Kosova“ (FOTO)

Na Birou manje od dva meseca

Mlada doktorka Jelena Jovičić iz Bijeljine na birou je provela manje od dva meseca. Ona je Medicinski fakultet završila u Novom Sadu, u roku.

– Ranije su lekari čekali mnogo duže na poziv za posao, a ja sam sada za svega mesec i po pozvana i primljena. U bijeljinskoj bolnici sam zaista naišla na lepu saradnju, kolege su premorene, ali su opet raspoložene da odgovore na sva naša pitanja. Zahvalna sam što su mi pružili mogućnost da pomognem, da naučim nešto, a u drugu ruku, što ću imati posao i platu – ispričala je nedavno Jelena

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter