Izvor: Tanjug
15.11.2021 u 18:20
0

Borelj: Brisel podržava jedinstvenu i suverenu BiH

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izrazio je danas zabrinutost što pojedini lideri u Bosni i Hercegovini koriste retoriku podela i ponovio da Brisel podržava jedinstvenu i suverenu BiH.

Borelj je nakon sastanka šefova diplomatije zemalja Evropske unije u Briselu rekao da je EU zabrinuta i zbog toga što politički lideri u BiH ne koriste neizbornu godinu za izmene izbornog zakona.

PROČITAJTE JOŠ: TRAŽI OD PREDSEDNIKA RUSIJE NUKLEARNO ORUŽJE: Opomena za Lukašenka – Žuti karton od Putina

„Zabrinuti smo što s druge strane neki političari koriste ovu priliku za retoriku podela. Moram da ponovim da mi podržavamo jedinstvenu i suverenu BiH i pozivamo sve političare da sednu za pregovarački sto“, istakao je Borelj.

PROČITAJTE JOŠ: PUTIN: Ukaz o humanitarnoj podršci Donjecku i Lugansku

Na pitanje novinara da li bi na Balkanu moglo da dođe do novog rata, Borelj je rekao da problemi moraju da se reše pre nego što se situacija pogorša da do toga ne bi došlo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar