Izvor: Tanjug
14.12.2020 u 14:41
0

MORAVIČKI OKRUG: Umrle još dve osobe, od početka decembra 62

 U Opštoj bolnici Čačak hospitalizovano je 209 pacijenata pozitivnih ili suspektnih na virus korona, šest je priključeno na respiratore, podaci su Radnog tima za praćenje širenja virusa koji naglašava i da je tokom trećeg talasa mnogo zaraženih medicinskih radnika, samim tim i mnogo manje onih koji mogu da leče.

U poslednja 24 sata preminule su dve osobe, obe iz Čačka, pa je tako od početka decembra, odnosno za dve nedelje, broj preminulih od posledica virusa korona u Moravičkom okrugu 62.

Koordinator Radnog tima dr Mihailo Luković upozorio je da su kapaciteti u čačanskoj bolnici skoro popunjeni, a s obzirom na to da ide jedna od najvećih slava – Sveti Nikola, postoji bojazan da ne dođe do naglog skoka broja inficiranih, ukoliko se ljudi budu okupljali.

Apelovao je na sve koji slave da to učine u krugu porodice.

SAZNAJTE JOŠ

TEŽAK SUDAR: Jedna osoba poginula, dve povređene

LEKAR U PAKLU KORONE 24 DANA: Jedva izvukao živu glavu

IZREŠETALI 6 GIMNAZIJALACA: Od zločina protekle su 22 godine, a ko su maskirani napadači JOŠ NIJE POZNATO

JOJIĆ SVIMA POKLONIO PO 150 EVRA: As Partizana rasplakao zaposlene u Zemunelu

Luković ističe da je sve manje zdravstvenih radnika koji mogu da leče, s obzirom da je veliki broj njih zaražen i moli lekare koji su u penziji ili rade privatno da im se svojevoljno pridruže u borbi protiv virusa korona.

„Doktor koji je upravljao Plavom halom je zaražen, kao i mnogo njegovih kolega koji rade u zdravstvenim ustanovama u Čačku. Apelujem na sve lekare i medicinske radnike koji su u penziji ili rade privatno, da dođu da nam pomognu jer su redovi poprilično desetkovani. Nemamo zakonsko pravo da ih vratimo na posao, ali ih molim da budu humani i pomognu u ovom teškom trenutku“, kazao je dr Luković.

U protekla 24 časa, u Opštu bolnicu u Čačku primljeno je još 19 pacijenata, a u privremenoj bolnici Plava hala u Atenici smešetena su 42 pacijenta sa lakšim simptomima.

U kovid ambulanti Doma zdravlja obavljeno je 148 prvih pregleda, a u bolnici 120.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter