Izvor: BLIC
21.12.2020 u 14:58
0

ŠPANCI UZDRMALI SVET: Pa, tzv. Kosovo nema igrača rođenog u svojoj nepriznatoj zemlji!

Ugledni španski list „Marka“ pisao je o reprezentaciji tzv. Kosova sa kojom bi „furija“ trebalo da igra u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Kako Španija ne priznaje nezavisnost tzv. Kosova, žreb za put ka Mundijalu podigao je veliku prašinu. Južna srpska pokrajina je upala u grupu sa Špancima nakon što je izvučena za grupu sa Srbijom, ali propozicije su je odmah preselile u sledeću.

Jedina država iz te grupe koja priznaje tzv. Kosovo jeste Švedska, tu su još Španija, Gruzija i Grčka, a „Marka“ je rešila da se pozabavi nepoželjnim protivnikom u borbi za Katar uz naslov: „Kosovo: Tim koji nema igrače rođene u nepriznatoj zemlji“.

PROČITAJTE JOŠ

NESTOROVIĆ PONOVO ŠOKIRA: Marić SPREMIO ekskluzivnu emisiju, ovo NE SMETE propustiti! (21 SAT)

ULOV NA KELEBIJI: Kamiondžija pokušao da pobegne sa više od 80.000 evra, CARINICI SU ODMAH POJURILI ZA NJIM

ĐERLEK: Bez vakcinacije nećemo postići kolektivni imunitet

DANAS POČINJE ZIMA: Na nebu se očekuje fenomen, a isti takav tek za 60 godina

Tekst se u dobroj meri bavi političkim stavovima, ali i izjavama fudbalera koji nose dres ovog tima.

– Nijedan igrač u timu tzv. Kosova nije bio rođen u svojoj zemlji. Bar ne u zemlji koja je proglasila svoju nezavisnost 17. februara 2008. godine. Dobar deo igrača je svet ugledao u egzilu, u Švajcarskoj ili Švedskoj. Ostali su na ovaj svet došli u „kosovskim“ gradovima, ali kada je ta teritorija pripadala Srbiji ili Jugoslaviji. Moraćemo da sačekamo još nekoliko godina dok ova selekcija ne dobije prvog igrača rođenog u samostalnom Kosovu – navodi se u tekstu „Marke“.

Povod teksta je očigledno bila propaganda, kako bi španski narod bio odobrovoljen uoči duela sa tzv. Kosovom, što dokazuje i nastavak:

– Kosovo zvuči kao rat, egzil i smrt. Već vekovima. Od 15. juna 1389. godine (Španci koriste datum starog kalendara, prim. aut), Otomansko carstvo je slomilo srpskog kneza Lazara Hrebeljanovića. Srbi su postali vazali sultana Murata. Danas, Srbija slavi svoj nacionalni praznik na dan tog poraza, koji je bio početak osinjaka koji nikada nije prestao da bude globalna opasnost – piše „Marka“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter