Izvor: HappyBSC
18.11.2021 u 11:59
0

Rekonstruisan Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Mladenovcu

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić obišli su danas potpuno rekonstruisani Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u ovoj opštini, koji će posle potpune dezinfekcije korisnici od sutra moći da koriste usluge boravka.

Stanisavljević je rekla da objekat ima oko 500 metara kvadratnih i da je do sada za rekonstrukciju i radove potrošeno 12 miliona dinara.

– Urađeni su svi neophodni radovi kako bi objekat bio kao nov, od kompletne zamene unutrašnjih instalacija do podopolagačkih radova. Takođe, završeni su radovi koji podrazumevaju stvaranje novog kabineta za domaćinstvo dok su toaleti prilagođeni osobama sa invaliditetom. Naručena je i pokretna stolica koja će korisnicima omogućavati pristup gornjem spratu, što do sada nije bilo moguće. Objekat je bio zatvoren tri meseca i za to vreme je korisnicima pružena mogućnost da koriste usluge drugih dnevnih boravaka, pre svega Dnevni boravak u Sopotu koji je relativno blizu. Za korisnike je i prevoz organizovan – istakla je sekretarka.

Prema njenim rečima, zahvaljujući Opštini Mladenovac kompletno su sređene prilazne staze i dvorište.

– U ovom objektu je njih 36 upisano, a kapacitet je za 40 korisnika. Ove godine je upisano pet novih korisnika i o njima brine 22 zaposlena. Ovim smo postigli mnogo bolje, neuporedivo bolje uslove za korisnike, a ujedno i za zaposlene – rekla je Stanisavljević i dodala da će biti nastavljeno unapređivanje položaja korisnika i zaposlenih, kao i da predstoji gradnja novog dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Barajevu, što će biti peti takav objekat u poslednjih pet godina.

– Trenutno radimo na pokretanju studija za nove dnevne boravke u Grockoj i Surčinu. Za dnevni boravak u Zemunu gotova je studija izvodljivosti, kao i urbanistički projekat i kreće se sa projektovanjem novog dnevnog boravka – istakla je ona i dodala da su za naredne tri godine u planu još tri nova dnevna boravka, jer Grad nastoji da omogući najbolje uslove za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju, pa je i budžet Beograda orijentisan ka podršci svim osobama sa invaliditetom. 

Predsednik opštine Mladenovac Vladan Glišić zahvalio je Gradu Beogradu i sekretarki Stanisavljević na velikoj podršci i posvećenosti da ovaj veoma važan objekat bude obnovljen, kao i da su njegovim renoviranjem poboljšani uslovi za smeštaj korisnika, ali i za funkcionisanje i rad zaposlenih. 

Direktor Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju Petar Jordanov naveo je da je od velike važnosti to što je za poslednjih sedam godina otvoren veliki broj objekata za ovu namenu i dodao da to nalaže da se podigne nivo usluga socijalne zaštite koje ova ustanova pruža korisnicima. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter