Izvor: tanjug
19.11.2021 u 16:23
0

Delegacija Sankt Peterburga posetila Narodni muzej

U okviru posete Beogradu delegacija Sankt Peterburga, predvođena gubernatorom Aleksandrom Beglovim, posetila je danas Narodni muzej u društvu gradonačelnika Zorana Radojičića.

Gradonačelnik Beograda je novinarima, nakon obilaska muzeja, preneo da je to bila prilika da se razgovara o saradnji dva grada u oblasti kulture.

S tim u vezi, podsetio je da je Sporazumom o saradnji Beograda i Sankt Peterburga, potpisanog tokom njegove nedavne posete tom ruskom gradu, između ostalog predviđen razvoj saradnje u oblasti kulture i umetnosti, kao i saradnja muzeja.

-Muzej Ermitaž u Sankt Peterburgu je krajnji cilj, ali i mnogi drugi muzeji u tom gradu mogu da budu interesantni građanima Srbije-rekao je Radojičić.

Naveo je da je bilo reči i o Ermitažu i dodao da su dva pravca razvoja, a prvi je da naš Narodni muzej sarađuje sa stručnjacima iz Ermitaža kako bi se na stručnom nivou ostvarila saradnja.

-Drugi je da neku izložbu, deo izložbe ili neki od značajnih eksponata koji imaju prezentujemo građanima Srbije i njenog glavnog grada, Beograda- rekao je Radojičić.

On je naveo da je i današnji, treći dan posete delegacije Sankt Peterburga Beogradu, bio veoma sadržajan, a da je najvažniji bio susret gubernatora Beglova sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji je, kako je istakao, podržao saradnju između srpskih gradova i Sankt Peterburga.

-Posle toga smo imali priliku da zajedno idemo i kod ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića gde je takođe bio srdačan razgovor o dobroj saradnji između Srbije i Rusije- rekao je Radojičić.

Tokom posete Narodnom muzeju, delegaciji Sankt Peterburga i gradonačelniku Beograda domaćin je bila direktorka tog muzeja Bojana Borić Brešković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

(Kraj) amd/

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter