Izvor: novosti
20.11.2021 u 21:14
0

Grad Beograd pružio podršku sportistima: OTVOREN TURNIR KOŠARKAŠA U KOLICIMA

Turnir košarkaša u kolicima otvoren je juče u Velikoj dvorani Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta. Prvom kolu Međunarodne NLB wheel lige prisustvovao je pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, koji je rekao da Grad ima veoma dobru saradnju sa Savezom i Paraolimpijskim komitetom Srbije, te da je važno da se ovakvi turniri podrže.

– Košarka u kolicima je perspektivna u smislu širenja i jačanja na našim prostorima. Ona je nacionalni sport, a mi smo u košarci prepoznatljivi kao jedna od najuspešnijih nacija u svetu. Tako da je dobro da pružimo podršku sportistima koji na ovaj način imaju priliku da se potpuno socijalizuju – naglasio je Mladenović.

Predsednik Saveza košarkaša u kolicima Vladimir Kuzmanović je rekao da ova međunarodna liga traje već 14 godina, a da ove godine ekipa Singidunum Crvena Zvezda zastupa Srbiju.

– Beograd je organizator prvog turnira u ovoj godini, tako da je ovo početak sezone. Prvi put u ovom regionu napravljeno je da jedan klub košarkaša bude umrežen sa košarkašima u kolicima. Tu smo da promovisemo ovaj najatraktivniji paraolimpijski sport – naveo je Kuzmanović.

Učesninci turnira su KKK Singidunum Crvena Zvezda, KKK OSI Paramont iz Podgorice, KKK Zadar i ŽSI POK LJubljana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter