Izvor: Blic.rs
22.01.2021 u 08:04
0

Korona virus do sada potvrđen kod 2.610 dece i tinejdžera u Srpskoj

Od početka epidemije, u Srpskoj je korona virus potvrđen kod ukupno 2.610 dece predškolskog, te osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, podaci su Instituta za javno zdarvstvo RS.

Od toga, SARS-CoV-2 je otkriven kod 348 mališana uzrasta do pet godina, 981 u uzrasnoj grupi od šest do 14 i njih 1.281 u dobi od 15 do 19 godina, piše Srpskainfo.

Iz Ministarstva prosvete i kulture RS rekli su da u prvom polugodištu nije zabeležen nijedan slučaj širenja korona virusa u školama, što, kako su naglasili, ukazuje na odgovorno ponašanje prosvetnih radnika, učenika i roditelja.

PROČITAJTE JOŠ

UŽAS U ZEMUNU! Upucan mladić, hitno prebačen u Urgentni!

UZNEMIRUJUĆE! Snimak sudara iz Valjeva! Bandera spasila majku i dete! (VIDEO)

DA SE PREPADNEŠ ŠTA IMA U ORGANIZMU! Stručnjaci o Kovidu u emisiji „NA PRAVOM MESTU“

IMUNIZACIJA U SRBIJI: Evo koliko je do sada VAKCINISANO građana

Telo muškarca pronađeno u Kragujevcu

Podsetimo, u školama u Srpskoj juče je krenula nastava u drugom polugodištu, nakon što su, kako su saopštili iz ovog ministarstva, za to obezbeđeni svi higijensko-epidemološki uslovi.

Iz Ministarstva su naglasili da, kad je reč o sprečavanju širenja korona virusa, svi i dalje treba da budemo obazrivi, jer se još nalazimo u vanrednoj situaciji.

Kada se u obzir uzme broj novozaraženih i preminulih na dnevnom nivou, epidemiološka situacija u Srpskoj je proteklih par sedmica stabilnija nego u novembru i decembru 2020. Međutim, epidemiolozi upozoravaju da i dalje moramo da da poštujemo sve preventivne mere koje su na snazi, jer, kako ističu, još ima prostora za javljanje novih talasa zaraze.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter