Izvor: Happy BSC
22.11.2021 u 08:17
0

VESIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Danas počinje izgradnja beogradskog metroa, korak od sedam milja!

 Danas zvanično počinju radovi na Makiškom polju povodom projekta izgradnje beogradskog metroa.

 To je vest koja se čekala pola veka i tim povodom gost jutranjeg programa na Happy TV bio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.  

-Danas je tačno 50 godina 11 meseci i 18 dana otkako je javno obećan metro. To je bilo na dan otvaranja Gazele,  a tadašnji gradonačelnik, Branko Pešić,  je tad najavio metro i novu železničku stanicu. Dosada nismo imali toliko snažnu ekonomiju koja može da krene u takav poduhvat. Nikada nismo imali sve ispunjene urbanističke preduslove i planove. Sve to imamo danas i to je istorijska stvar. Beograd će 2030.godine imati dve linije metroa, dužine 42 km. Imaćemo 223 km BG voza, to je gradska i prigradska železnica sa 76 stanica i 500 polazaka. To je najvažniji projekat Beograda u 21. veku. Zahvaljujem se predsedniku Vučiću koji je razumeo naše molbe da država stane iza ovog projekta. Reč je oko preko 6 milijardi evra i to je malo manje od pet godišnjih budžeta Beograda. Mi to ne bismo mogli sami za tako kratko vreme da ostvarimo bez podrške. Ovo je poduhvat vredan Branka Pešića i onoga što je on radio u Beogradu krajem šezdesetih godina. Ovo je korak od sedam milja! -rekao je Vesić. 

-Proslava  Nove  Godina će se organozovati.  Biće spektakularni doček .Toga dana će biti završena i fasada na kuli Beograd i u sklopu Beograda na vodi će biti velika proslava, sa nešto drugačijom muzikom. Mi se kao grad pripremamo. U kakvim će uslovima biti proslava, to ne znamo i nije na nama. Ja sam se izborio da Beograd radi. Mi ćemo to organizovati. Kakve će biti mere, to zavisi od Kriznog štaba-dodao je Vesić. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter