Izvor: HappyBSC
22.11.2021 u 14:21
0

Radojičić ugostio ambasadora Francuske

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić primio je u Starom dvoru ambasadora Francuske Pjera Košara sa kojim je razgovarao o zajedničkoj saradnji i velikim projektima u Beogradu u koje su uključeni francuski partneri, kao i mogućnostima za dalji zajednički rad.

– Ambasador Košar i ja razgovarali smo o projektima koje Grad Beograd realizuje zajedno sa Republikom Srbijom putem uspešne saradnje s francuskim partnerima, a koja se pokazuje kroz konkretne rezultate. To možemo da vidimo na primeru partnerstva sa francuskom kompanijom „Vansi” na Aerodromu „Nikola Tesla”, izgradnji metroa i projektu javno – privatnog partnerstva za sanaciju deponije Vinča. Ovo su najznačajniji projekti na kojima radimo zajedno, a pored toga imamo prostora da unapredimo saradnju i na ostalim projektima, poput izgradnje dečje bolnice Tiršova 2, gde bi Francuska mogla da pomogne doniranjem medicinske opreme i ostalim vidovima pomoći za lečenje dece – rekao je Radojičić.

Ambasador Košar je zahvalio gradonačelniku Radojičiću na prijemu i istakao da su francusko – srpski odnosi dobri, kao i da je politički dijalog dve zemlje veoma intenzivan, što se videlo tokom državne posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Srbiji 2019. godine.

– Iz razgovora koje sam imao sa prethodnim francuskim ambasadorima i predstavnicima francuskih preduzeća u Srbiji, jasno je da postoji veliko interesovanje za investiranje u Srbiju i Beograd. Zainteresovani smo da pratimo realizaciju etapa izgradnje beogradskog metroa, ali smo voljni da sarađujemo zajednički na projektima prerade otpadnih voda, „smart sitija“ i održivog razvoja – rekao je ambasador.

Radojičić je zahvalio ambasadoru Košaru na sadržajnom razgovoru i izrazio uverenje da će dosadašnja odlična saradnja Beograda i ambasade Francuske u Srbiji biti nastavljena, naročito u projektima koji za cilj imaju očuvanje životne sredine i bolje životne uslove za rast i razvoj dece u našem gradu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter