Izvor: kurir.rs
30.01.2021 u 09:52
0

NAPALI ZAEVA ZBOG SRPSKOG JEZIKA: Tvrde da je ideja o vraćanju tog jezika u škole nastala u Beogradu i Moskvi!

Šefica bugarske diplomatije Ekaterina Zaharijeva oštro je kritikovala odluku vlasti u Skoplju da u školski program vrate srpski jezik, navodeći da je „makedonizam ideja nastala u Beogradu i Moskvi.“

„Ne znam da li se radi o novoj provokaciji, ali su sve tamošnje stranke apsolutno saglasne o ovoj temi“, rekla je Zaharijeva.

OVO MORATE ZNATI

NIKODIJEVIĆ: Više od 100.000 Beograđana primilo vakcinu

EVROPSKA KOMISIJA odobrila promet vakcine ”Astra Zeneka” u EU

Danas SLAVIMO Prepodobnog Antonija Velikog: Njegova iskušenja ideal su hrišćanstva

Srbija druga u Evropi po broju vakcinisanih na milion stanovnika

Bugarska ministarka smatra da je povratak srpskog jezika u makedonske škole deo plana da se jezik što više približi srpskom, a udalji od bugarskog.

„To pobija tezu da je veza sa Srbijom i Rusijom prekinuta. Naprotiv, makedonizam je ideologija nastala u tim državama“, rekla je Zaharijeva.

Podsetimo, premijer Zoran Zaev je, čestitajući Svetog Savu pripadnicima srpske manjine, najavio povratak srpskog jezika kao izbornog predmeta u školama u Severnoj Makedoniji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter