Izvor: Tanjug
07.02.2021 u 11:16
0

KONKURIŠITE NA VREME! Ministar poljoprivrede: Isplata subvencija od marta

Ministar poljoprivrede Srbije Branislav Nedimović najavio je danas da će od kraja marta početi isplata subvencija poljoprivrednim proizvođačima i poljoprivrednicima.

– Svega toga ne bi bilo da 2020. nismo imali najmanji pad bruto društvenog proizvoda i ne bi imali novca za isplatu subvencija. Poljoprivreda je prošle godine imala fantastične rezultate. Krajem marta najpre idu isplate po hektaru pa za opremu pa za mehanizaciju – rekao je Nedimović.

On je naveo da će budžet za poljoprivredu ove godine iznositi 53 milijarde dinara.

Ne propustite:

UDES U BULEVARU OSLOBOĐENJA: Devojka izgubila kontrolu nad vozilom, pa se ZAKUCALA u autobus

ODLIČNO DRUGO MESTO: Lideri smo u Evropi, pogledajte TAČAN BROJ vakcinisanih

Danas slavimo Svetog Grigorija Bogoslova: PROČITAJTE OVU MOLITVU

VOZAČI OPREZ: Na putevima MAGLA i opasnost od udara jakog vetra!

Ministar je zamolio ljude da za subvencije konkurišu na vreme.

Kazao je da je iznos za subvencije bio povećan 2020. i da će svi sistemi mera koji su postojali prethodne godine biti i ove, s tim što će, dodaje, poljoprivrednici imati i jednu novu vrstu podrške.

– To je prilično inovativno, uz saradnju sa Svetskom bankom. Zovemo ga sistem 50/40/10. Poljoprivrednici dobijaju 50 odsto granta, 40 odsto je kredit, 10 odsto sami daju. Tridesetosam miliona dolara stoji na raspolaganju za sve to – naveo je Nedimović, kazavši da će o tome biti više reči u narednim nedeljama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter