Izvor: Tanjug
07.02.2021 u 15:59
0

Prestonica dobija NOVU LINIJU: Početna stanica Beograd na vodi, a ići će kroz centar

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da će Grad nabaviti 10 potpuno novih električnih autobusa i da će biti otvorena još jedna „električna linija“ gradskog prevoza.

Ne propustite:

KORONA U GRADOVIMA: Trećina novozaraženih u Beogradu!

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Manje pozitivnih nego juče!

VUČIĆ: Srbija uvek spremna za dijalog o KiM, ali ne za prizna

Beograd dobija prvo inkluzivno dečje igralište, poznato i kada

HOROR U KRAGUJEVCU: Rano jutros pronađena MRTVA BEBA u stanu!

Linija će biti „centralna“, a kako je naveo Vesić autobus će polaziti iz Beograda na vodi i potom će ići preko Savskog trga, Nemanjinom, Trga Slavija i Trga republike do Kalemegdana.

– To će značajno smanjiti broj autobusa i zagađenje u tom delu grada – kazao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je naveo da je GSP Beograd 28. januara otvorilo javnu nabavku za kupovinu 10 novih električnih autobusa i da su do sada na tender pristigle dve ponude, jedna iz Bugarske sa srpskom kompanijom i jedna iz Kine.

– Grad je pre nekoliko godina prvi put nabavio električne autobuse i sada su se stekli uslovi za kupovinu 10 novih. U narednih 10-15 dana procenićemo i objaviti koja je ponuda pobedila na tenderu – kazao je zamenik gradonačelnika i dodao da će biti kupljene i još četiri stanice za punjače za električne autobuse.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je prošle godine doneo odluku da sva vozila koja se nabavljaju moraju da budu ekološka.

Pročitajte još:

KAKO PREPOZNATI FALSIFIKOVANU NOVČANICU? Ovo su načini, ali i smernice šta da radite ako dođete u posed

KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Sprečićemo otkaze, vakcinisaćemo Srbiju

RASVETLJENO 13 TEŠKIH KRAĐA U TRSTENIKU: Uhapšen razbojnik koji je obijao crkve i seoske kuće

VUČIĆ NAJAVIO: Od sledeće sedmice imaćemo još više vakcina

– Nastavićemo sa politikom kupovine samo ekoloških vozila ili „na prirodni gas“ ili hibridnih ili električnih. Držimo se naše politike. Ove godine ćemo objaviti tender za nabavku stotinu autobusa „na gas“ i planiramo da u narednih pet godina imamo 500 takvih autobusa – istakao je Vesić.

Uz metro, koji se očekuje da bude gotov 2030. godine kada su u pitanju obe linije, „BG voz“ koji se, kako Vesić navodi, produžava sa sadašnjih stotinak na oko 220 kilometara i uz oko 70 kilometara novih tramvajskih linija, to doprinos zaštiti životne sredine i održivom ekološkom razvoju na teritoriji grada.

– Na teritoriji 10 gradskih opština u narednih 10 godina ukinućemo kompletno gradski prevoz koji nije ekološki prihvatljiv – zaključio je Vesić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter