Izvor: happybsc
09.02.2021 u 13:08
0

VUČIĆ SE IZNENADA OBRATIO JAVNOSTI: Stiglo 50.000 doza Sputnjika V, sutra još 500.000 kineskih vakcina! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u podne se iznenada obratio jajnosti iz Predsedništva.

– Sutra popodne stiže još 500.000 kineskih vakcina. Do kraja februara imaćemo ukupno dva miliona doza vakcina kojima će biti vakcinisano milion građana. Jutros je stiglo 50.000 doza ruske vakcine „Sputnjik V“, a za 15 dana stiže još 50.000 doza za revakcinaciju – nabrojao  je Vučić.

Predsednik je naveo da do kraja februara stiže još 88.000 „Fajzer“ vakcina, a do 20. ferbruara do 150.000 vakcina „AstraZeneka“.

On je zahvalio predsedniku Kine Si Djinpingu, i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na svoj podršci i pomoći koju su pružili kao prijatelji Srbije. Vučić je istakao i da je ponosan na sve rezultate koje je Srbija ostvarila u procesu vakcinacije.

Predsednik Srbije rekao je da je Srbija povećala pedeset puta izvoz u Kinu za poslednjih deset godina, kao i da će ove nedelje biti predstavljen novi paket pomoći.

– Novi paket pomoći biće predstavljen u četvrtak ili petak. On treba da obuhvati velika preduzeća, kao i turistički sektor – rekao je on.

Vučić je rekao da i češki premijer Andrej Babiš dolazi u posetu Srbiji da vidi kako funkcioniše i kako je organizovan sistem vakcinisanja. On je rekao da je Srbija zbog vakcinacija dobila mnogo pohvala.

– O tome govori ceo svet. To što smo uradili oko vakcinacije govori kako nam zemlja funkcioniše. Srbija se promenila nepovratno – rekao je Vučić.

On je najavio dodatnu podršku za sport, a posebno za odbojku, rukomet i vaterpolo, kao i nakon toga za košarku i fudbal.

– To je sve razultat napornog rada, zahvalan sam ljudima. Ja sam predsedniku Siju uputio sedam pisama, jedini sam predsednik Srbije koji je sa Sijem razgovarao telefonom. Kad sam video da se zaglavilo sa ruskom vakcinom, pozvao sam (Vladimira) Putina i zahvaljujući ličnom prijateljstvu to se otkočilo. Vakcina je spas – rekao je Vučić.On je rekao i da do sada nismo dobili ni jednu vakcinu iz kovaks programa i da bismo, da smo zavisli od njih, sada bili bez vakcina. Rekao je i da samo zahvaljujući vakcinaciji do sada, prema procenama, spasili 1000 života.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter