Izvor: happybsc
11.02.2021 u 15:55
0

USTAO IZ BLATA! Beskućnik i narkoman postao docent na fakultetu

Kanađanin Džesi Tistli bio je beskućnik, zavisnik o raznim drogama i nekoliko puta je bio u zatvoru, sve dok nije uspeo svoj život da potpuno preokrene i čak postane docent na fakultetu. 

NE PROPUSTITE

IZNENADA JE UMRO! Glumac Goran Daničić PREMINUO u 59. godini

POTRESNO! Pogledajte ispovest majke kojoj su ukrali tri bebe! (VIDEO)

NEDIMOVIĆ SA HEPIJA POZVAO POLJOPRIVREDNIKE Sve je spremno, čekaju vas milijarde (VIDEO)

VUČIĆ PRIMIO AMBASADORA FRANCUSKE: Makron uvek spreman da čuje srpske stavove

Rođen je u Saskatčevanu nakon što je njegov otac, kriminalac u bekstvu iz Toronta, upoznao njegovu majku, pripadnicu autohtonog kanadskog naroda Metis Kre. Džesijev otac je bio zavisnik o drogama. Bračni par se rastao, a Džesi se zajedno sa svojom dvojicom braće i majkom odselio u Moze Džav. Ostali su tamo sve dok im se otac nije ponovo vratio u život, navodno rehabilitovan i trezan, pa je izrazio želju da se brine o deci. Majka ih je pustila s ocem da se malo odmori. 

– META POETICA NATIVVS I- „i dreamt i tread upon cobblestones of that ancient city, Jerusalem. where once David…

Posted by Jesse Thistle on Tuesday, January 5, 2021

Tu su počeli problemi. Otac ih je često ostavljao dugo zatvorene u stanu dok je nabavljao drogu po gradu. Nakon što je komšija prijavio zanemarivanje dece, momci su završili u sirotištu i živeli su kod raznih hranitelja sve dok ih nisu pod svoje okrilje uzeli baba i deda iz Ontarija. U školi, Džesiju nije išlo i vreme je radije provodio na tajnim rejv žurkama gde se opuštao uz drogu.

– Izgubio sam se, dugo mi je trebalo… Kažu da je marihuana uvod u tešku zavisnost, ali nije, nego je trauma – rekao je on.

Spiffed up for my last keynote this year.

Posted by Jesse Thistle on Thursday, December 10, 2020

Ispisao se iz škole, nastavio da se drogira pa su ga i baba i deda izbacili iz kuće. Nakon toga živeo je kratko kod jednog, pa kod drugog brata, ali ni sa jednim nije uspeo da ostane duže. Dok je živeo kod brata Džerija, jednom je prilikom, ostao zaključan ispred stana. U narkomanskoj krizi umislio je da mu je devojka u stanu s bratom pa je pokušao da se popne na treći sprat. Pao je i slomio oba ručna zgloba i nogu, a zbog fizičkog stanja u kojem mu je telo bilo, pokupio je i gadnu infekciju.

Zbog krađa i provala bio je nekoliko puta u zatvoru gde je primetio jednog zatvorenika koji nije imao problema ni s kim i posvetio se učenju. Džesi je zaključio da bi od njega mogao nešto i da nauču i promeni svoj život. U zatvoru je završio osnovno obrazovanje, uz pomoć drugih zatvorenika koji su shvatili da sam neće daleko dogurati jer je jedva znao i da čita. 

PROČITAJTE JOŠ

POLICIJA UHVATILA NASILNIKA: Mučki tukao staricu zbog 3.000 dinara

ISPLIVALI NOVI DETALJI POLICIJSKE AKCIJE NA JAHORINI: Putevi blokirani zbog opasnih kriminalaca sa Cetinja!

SUPERLIGAŠKI FUDBAL OVOG VIKENDA: Zvezda u Nišu, Partizan dočekuje Pazarce

SRBIJA IZVEZLA ŽUTOG ZLATA ZA 13 MILIONA EVRA: Ove 3 zemlje najviše se slade našim medom!

Javio se Rehabilitacionom centru „Harvest House“, koji mu je platio kauciju i uzeo ga u svoj program. Tamo je nastavio školovanje i maturirao, a zatim je uspeo da se upiše na Univerzitet Karlton i danonoćno je samo učio. Zamenio je zavisnost od kokainu i alkoholu opsesijom uspeh i školovanjem.

– Jedna stvar koju sam naučio kao zavisnik je radna etika. Niko ne radi napornije i tako predano kao zavisnik koji traži drogu – seća se Džesi.

Posted by Jesse Thistle on Saturday, December 5, 2020

Upao je i na Uneverzitet Jork gde je čak postao i istraživački asistent. Bavio se kanadskom kolonizacijom i proučavao svoje korene, a jedna ga je profesorka nagovorili da stupi ponovno u kontakt sa svojom majkom, što je i učinio. Među 50 hiljada studenata na univerzitetu diplomirao je s najboljim ocenama te mu je odmah ponuđen posao docenta na tom univerzitetu, koji je i prihvatio. 

Dok je bio na rehabilitaciji, upoznao je Luci, svoju buduću ženu. Iako su joj ljudi govorili da je Džesi samo problem, Luci je verovala da on može da istera svoj život na pravi put. Džesi je napisao i knjigu o svojim iskustvima, naslovljenu „From The Ashes“, koja je postala najprodavanija knjiga 2020. godine u Kanadi i privukla pažnju cele planete.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter