Izvor: kurir.rs
21.02.2021 u 19:05
0

Zvezdin ludi preokret u Subotici: Derbi pripao šampionu

Derbi meč 23.kola Super lige Srbije igra se u Subotici gde domaći Spartak dočekuje ekipu Crvene zvezde.

Crvena zvezda slavila je u Subotici nakon velikog preokreta protiv Spartaka rezultatom 2:1 (0:1).

Spartak je bio na korak da nanese prvi poraz timu Dejana Stankovića u prvenstvu ove sezone, ali je posustao u poslednjih 10 minuta igre.

Prvo je Mirko Ivanić u karambolu pogodio glavom, a onda i rezervista Seku Sanogo na sličan način u rasponu od samo osam minuta.

Tok meča:

90. minut Igraće se još 4. minuta. 

87. minut Gooool!!!! Seku Sanogo!!! Ponovo je Ben izveo korner, a Sanogo bio najviši, glavom je nadskočio i matirao golmana Spartaka.

79. minut Goooool!!!! Mirko Ivanić!!! Posle kornera Bena, najbolje se snašao u petercu Spartaka i glavom savladao Dujmovića.

78. minut Još jedna izmena u redovima crveno-belih, Krstović menja Falćinelija. 

75. minut Pokušao je i Gavrić ali odbrana Spartaka je danas perfektna. 

70. minut Slobodan udarac za Zvezdu. Loš šut Bena, lopta je otišla preko gola. 

68. minut Izmena i u Spartaku, Vidaković menja Srećkovića, Furtula izlazi a ulazi Strahinja Jovanović. 

66. minut Pokuaš je i Ben, ali iznad prečke Dujmovića. 

64. minut Kakva sreća za Spartak, stativa Gajića, Ben je pokušao, opet su se Subotičani odbranili, a Srnić šalje loptu u nepovrat. 

60. minut Srnić je centrirao, Tekijaški telom blokirao loptu i nakon tog udarca igraču Spartaka se ukazuje pomoć. 

58. minut Trener Stanković se odlučio na tri izmene. Gavrić menja Pankova, Sanogo menja Petrovića, a Srnić ulazi umesto MIlana Rodića. 

56. minut Tukao je Ivanić sa strane, oštrim šutem, ali pogodio je samo spoljni deo mreže. 

54. minut Žuti karton zaradio je i Milan Pavkov. 

51. minut Pokušao je Pankov, ali lako je to bilo za Dujmovića. 

46. minut Počelo je drugo poluvreme. 

Prvo poluvreme

45+2. minut – Kraj prvog poluvremena 

43. minut – Falčineli je probao iz voleja, lopta je otišla iznad prečke 

39. minut – Opet je probao Falčineli, golman Spartaka Dujmović bio je siguran 

35. minut – GOOOOOOOOL 1:0 – Furtula! Odlična akcija Spartaka, Srećković je uposlio Furtulu, koji je krenuo sam ka Borjanu i zatresao mrežu 

32. minut – Zvezda preti, a Stanković je pre nekoliko minuta u igru uveo Bena, umesto Falka 

25. minut – Šimura je praktično skinuo loptu sa noge Falčineliju Svemu je prethodio centaršut Nikolića.

19. minut – Morao je Dujmović da spašava domaćina. Rodić je odličnom loptom pronašao Falka. Italijan je primio loptu na grudi i dobro šutirao. Malo je nedostajalo da stigne do prvenca

16. minut – Prete i domaći, ali je Borjan siguran 

14. minut – Dobar udarac Falčinelija, ptohujao kraj gola 

10. minut – Prilično je ođtro na startu meča u Subotici 

8. minut – Lopta pogađa fudbalera Spartaka u ruku, nema penala 7. minut – Prvi šut u okvir gola, sodlidno je to izgledalo u režiji Njegoša Petrovića. Morao je da interveniše Dujmović i loptu pošalje u korner.

1. minut – Utakmica je počela 

Prvo poluvreme 

Spartak Žk: Dujmović, Šimura, Ivančević, Tekijaški, Srećković, Milošević, Dunđerski, Savković, Tufegdžić, Marčić, Furtula.

Klupa: Vukanić, Jović, Šormaz, Vujanović, Vidaković, Branković, Vidović, Rajović, Đurasović, Bijelović, Jovanović.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Pankov, Milunović, Rodić, Petrović, Nikolić, Ivanić, Falko, Pavkov, Falćineli.

Klupa: Popović, Degenek, Gavrić, Ben, Sanogo, Srnić, Vukanović, Krstović.

NE PROPUSTITE I OVO

PESMA UZ KOJU JE BALAŠEVIĆ ISPRAĆEN NA VEČNI POČNAK KRIJE TAJNU: Đole je na koncertima Oliveru uvek izvodio na prelep način!

CELA NJENA PORODICA JE PROŠLA KROZ LOGOR SMRTI: Ko je Dara, junjakinja filma „Dara iz Jasenovca“?

Nošenje NAOČARA do tri puta smanjuje šansu za zarazu korona virusom

Zatvorene plaže na Mediteranu zbog izlivanja nafte

Sastavi 

Mečevi ovih rivala uvek su bili izuzetno kvalitetni i zanimljivi, bez obzira što je tradicija ubedljivo na strani lidera prvenstva, pa nema razloga da tako ne bude i ovog puta.

Domaćini su tokom aktuelne sezone zabeležili jedanaest pobeda, uz četiri remija i sedam poraza, pa sa 37 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 5. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su kao gosti poraženi u duelu sa ekipom Metalca, a rezultat je bio 3:0. Gosti su tokom aktuelne sezone zabeležili devetnaest pobeda i dva remija, pa sa 59 bodova na svom kontu trenutno zauzimaju 1. mesto na tabeli. U prethodnom kolu su bili slobodni, jer je meč sa ekipom Mačve odložen, zbog nastupa u Ligi Evrope. Prethodni duel ovih rivala odigran u prvom delu sezone u Beogradu završen je pobedom ekipe Crvene zvezde, a rezultat je bio 3:2.

Šef stručnog štaba ’’golubova’’ Vladimir Buač ističe da su crveno-beli najkvalitetniji tim u zemlji, ali da veruje u svoje momke kojima je mladost jedini nedostatak da bi imali kontinuitet:

’’Prvo bih želeo da čestitam Crvenoj zvezdi na odlično odigranoj utakmici i ostvarenom rezultatu protiv jednog velikog Milana. Tom utakmicom su još jednom potvrdili da se radi o ozbiljnoj ekipi koja može da se nosi sa evropskim velikanima i da su trenutno najbolji u državi. Uprkos toj činjenici mi se nećemo predati, već ćemo ući u taj meč takmičarski nastrojeni, sa namerom da osvojimo sva tri boda. Verujem u moje momke , svaki dan sam sa njima i mislim da je samo mladost problem što nemamo kontinuitet, ali ubeđen sam da ako odigramo na našem najboljem nivou možemo do sva tri boda. Biće ovo veliki izazov za nas i veliki test. Drago mi je da su svi zdravi i da možemo da računamo na sve momke, čime će i naš kvalitet biti veći.’’

Šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković ističe da je meč sa Milanom u Ligi Evrope arhiviran, da je cilj nova pobeda i da zbog toga neće biti kalkulacija za sastavom u duelu sa Subotičanima:

’’Sećamo se svi utakmice protiv Spartaka iz prvog dela sezone, svi su uživali, bila je to otvorena, lepa, jaka utakmica. Hrabri Spartak je došao da se nadigrava sa Crvenom zvezdom i ja sam to pohvalio odmah posle meča. Očekujemo sličnu situaciju i u Subotici. Imamo samo jedan cilj, a to je da donesemo tri boda kući. Veljko Nikolić se vratio u trenažni proces, takođe tu su Gavrić, Krstović i Petrović, za sada nećemo priključivati nikoga više prvom timu. Momci treba da nastave da rade sa svojim trenerima i sigurno će neko od njih do kraja sezone dobiti pravu šansu. Svaka sledeća utakmica je najvažnija, sa tim za ovih godinu dana nisam imao problema i sumnjam da ću imati i u ovoj utakmici. Milan je arhiviran, sledeći meč je protiv Spartaka, pa ćemo onda opet da razmišljamo o Milanu. Već se povela priča kako ćemo igrati protiv Milana zbog dobijenih žutih kartona i povreda, ali u ovom trenutku zaista ne razmišljam o tome, nego o sutrašnjem meču protiv Spartaka. U Subotici će na teren izaći najbolji tim, ne kalkulišem u ovom trenutku, niti razmišljam o uigravanju za Milano.’’

Derbi susret 23. kola Super lige Srbije između Spartaka i Crvene zvezde igra se sa početkom u 17:05 časova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter