Izvor: Happy BSC
26.11.2021 u 17:36
0

Radojičić na bilateralnom sastanku sa gradonačelnikom Istanbula

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić sastao se  danas u Istanbulu sa gradonačelnikom najvećeg grada Republike Turske, Ekremom Imamogluom sa kojim je razmenio svoja iskustva kada je reč o vođenju velikih gradova. 

–  Istanbul je zaista „Zeleni grad“u kojem se puno pažnje posvećuje ekološkim pitanjima, cirkularnoj ekonomiji i održivom razvoju. Gradonačelnik Imamoglu mi je preneo iskustva Istanbula kada je reč o tretmanu otpada u jednom ovako velikom i mnogoljudnom gradu. Saglasili smo se i oko toga koliko je projekat izgradnje nove deponije u Vinči,  kao najveći projekat javno-privatnog partnerstva u Srbiji važan za našu prestonicu, kao i da Beograd može mnogo toga da nauči od Istanbula kada je reč o tretmanu otpada u velikom gradu – istakao je Radojičić. 

Radojičić je dodao da se sa gradonačelnikom Imamogluom saglasio oko toga da je poboljšanje kvaliteta života građana ono što je najvažnije kada je vođenje jednog grada u pitanju i da fokus uvek mora biti na pojedincu. 

– Takođe, sa svojim kolegom sam se složio da dobra saradnja gradova doprinosi boljoj bilateralnoj saradnji država, jer  je saradnja gradova brža, jednostavnija i manje opterećena birokratskim procedurama – naglasio je gradonačelnik Beograda. 

Gradonačelnici su se dogovorili da će i u budućnosti nastaviti razmenu primera dobre prakse iz oba grada, kao i da postoji još puno prostora za dalju saradnju budući da ove gradove vezuje i  ubrzani ekonomski i privredni razvoj, kao i veliki broj infrastrukturnih projekata. 

–  Već u ponedeljak ćemo imati priliku da nastavimo saradnju, kada ćemo se sastati na Samitu gradonačelnika balkanskih gradova u Istanbulu gde ćemo razmatrati teme vezane za primenu koncepta Pametnih gradova (Smart City koncept), održivog razvoja, energetske efikasnosti i mnogih drugih. Radujem se susretu sa kolegama iz svih zemalja regiona- zaključio je Radojičić. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter