Izvor: Happy BSC
07.12.2022 u 13:22
0

VESIĆ ČESTITAO MEĐUNARODNI DAN CIVILNOG VAZDUHOPLOVSTVA: Srbija regionalni lider u razvoju avio-saobraćaja

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić čestitao je danas svim pilotima, letačkom osoblju, kompanijama, institucijama i zaposlenima u sistemu civilnog avio-saobraćaja, 7. decembar – Međunarodni dan civilnog vazduhoplovstva. 

MINISTAR VESIĆ IZJAVIO: „Bužet ministarstva za 2023. godinu 2,5 milijardi evra“

 Vesić je naglasio da standardi, regulative i planovi razvoja koji danas postoje u domaćem civilnom vazduhoplovstvu pokazuju zašto je Srbija lider u regionu u razvoju avio-saobraćaja i zbog čega najuspešnije kompanije lete iz naše zemlje, a sve veći broj putnika prolazi kroz naše aerodrome. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– To je zasluga svih vas i vizije predsednika Aleksandra Vučića – da od Srbije stvara modernu zemlju, otvorenu ka svetu – poručio je ministar Vesić. 

 Podsetio je i da je Srbija među malim brojem zemalja koje imaju bogatu tradiciju u vazduhoplovstvu, što potvrđuje i Uredba o saobraćajnim spravama koje se kreću po vazduhu, iz 1913. godine.

 Dodao je i da je kralj Aleksandar Karađorđević itekako razumeo važnost avio-saobraćaja i razvijao avio industriju, a prilikom posete Parizu 1910. godine postao i prvi Srbin koji je leteo avionom.

 Obeležavanje 7. decembra kao Međunarodnog dana civilnog vazduhoplovstva usvojeno je 1994. godine, u okviru obeležavanja pola veka od potpisivanja Konvencije o međunarodnom civilnom vazduhoplovstvu, poznate kao Čikaška konvencija, koja je dala osnovu modernom avio-saobraćaju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter