Izvor: Novosti
28.11.2021 u 17:37
0

NEOČEKIVAN PORAZ OD BELGIJE: „Orlovi“ nisu uspeli da zabeleže drugu pobedu

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da ostvari drugu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, jer je u gostima poražena od Belgije sa 73:69, i to posle nesvakidašnjeg prekida utakmice pri značajnom vođstvu „orlova“.

Da selektor Svetislav Pešić „zna znanje“ činjenica je koja je već odavno poznata. Ne samo kada radi sa istinskim asovima, već i kada od mladih pravi takve igrače. Nedavno je, posle pobede nad Letonijom na početku kvalifikacionog ciklusa, istakao da „ako i nemamo najbolje (igrače), hajde da ih pravimo da budu najbolji. Zaslužuju podršku, u svakom smislu, ali moramo malo više da im verujemo“. To i dalje važi, bez obzira na ishod ovog gostovanja.

Pešić ovim momcima veruje najviše. I, zato uopšte nije bilo bitno što ne može da računa na naše NBA ili evroligaške zvezde, što je od iskusnih prisutan bio samo „uvek sam tu za Srbiju“ kapiten Miloš Teodosić. Nije bilo bitno ni to što je s potpuno novom ekipom mogao da održi svega nekoliko zajedničkih treninga, ni što je, kako je duhovito rekao „Ja nikoga od ovih nisam ranije trenirao, samo Marka Marinovića, mog pomoćnika!“

Znanje koje je u kratkom periodu utkao u ovaj tim Srbije bilo je dovoljno da momci koje je imao na raspolaganju pokažu da sa pravom nose čuveni dres, a da ni iskusniji rival ne može da parira talentu koji zna šta radi, a pritom se bori za loptu u svakoj situaciju, ma koliko ona beznadežna bila.

Međutim, ono na šta Pešić nije mogao da pripremi svoju ekipu, to je da usred njene dobre igre i značajne prednosti, nestanu svetla u hali. Kada se, posle desetominutog prekida, utakmica nastavila u toj, četvrtoj deonici, Belgija je napravila seriju za koju mladi „orlovi“ nisu imali rešenja. To se, uz iznenadnu paniku koja se u samoj završnici uvukla u redove reprezentacije Srbije, odrazilo na konačan ishod.

Najnovije vesti iz domaćeg i stranog sporta možete čitati od sad i na zvaničnom Twitter nalogu Happy BSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter