Izvor: alo.rs
14.12.2022 u 18:06
0

DA LI SA KAFOM KRŠIMO PRAVILA POSTA? Evo šta je istina!

Ovakve supstance mogu izazvati afektnije ponašanje i nervoznije reakcije, što nije u skladu sa telesnim i duhovnim uzdržavanjem.

Božićni post uveliko je u toku, a mnogi vernici su ubeđeni da je konzumiranje kafe bez mleka u skladu sa pravilima. Suštinski, kafa jeste posni napitak budući da je na biljnoj bazi.

POČINJE ČETRDESETODNEVNI BOŽIĆNI POST: Ovako se pravilno posti, izbegnite ove greške!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ali, gledano iz drugog ugla to baš i nije tako. Kada sadrži kofein koji predstavlja jednu vrstu psihostimulansa. Ovakve supstance mogu izazvati afektnije ponašanje i nervoznije reakcije, što nije u skladu sa telesnim i duhovnim uzdržavanjem.

Takođe, ispijanje kafe postiče lučenje noradrenalina, koji deluje tako što ubrzava rad srca, širi zenice i pojačava tonus mišića. To su ujedno i jedni od simptoma bolesti zavisnosti – svaka zavisnost predstavlja veliki greh, pišu mediji. 

Zato, moguće rešenje bi bilo ispijanje kafe bez kofeina. Takođe, oko svih svojih nedoumica najbolje bi bilo da se posavetujete sa sveštenikom iz svoje parohije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter