Izvor: Tanjug
28.01.2023 u 11:11
0

PREMIJERKA MELONI ZABRINUTA: Italijanski diplomatski konzulati na meti vandala u Nemačkoj i Španiji

Italijanska premijerka Đorđa Meloni izjavila je danas da je italijanska diplomatska imovina bila meta vandala u Nemačkoj i Španiji.

Meloni je navela u saopštenju da je automobil diplomate Luiđija Estera zapaljen u Berlinu, dok je italijanski konzulat u Barseloni bio na meti napada vandala.
U incidentima nije bilo povređenih.

RUSKI DIPLOMATA OTKRIO: SAD nastavljaju da jačaju sposobnosti za špijuniranje ličnih uređaja

Italijanska agencija Ansa je izvestila da su se oba incidenta dogodila juče.

Meloni je kazala da italijanska vlada sa zabrinutošću i pažnjom prati ove nove slučajeve nasilja nad svojim funkcionerima i diplomatskim misijama.

Incidenti su se dogodili oko dva meseca nakon podmetanja požara u kuću italijanskog diplomate u Atini, za koji je odgovornost preuzela mala anarhistička grupa u znak solidarnosti s italijanskim anarhistom koji štrajkuje glađu u zatvoru u Italiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter