Izvor: BSC Happy
28.01.2023 u 11:02
0

BILANS SMRTONOSNE POPLAVE NA NOVOM ZELANDU: Počinje raščišćavanje grada, traga se za nestalima (FOTO)

Vlasti u najvećem gradu na Novom Zelandu, Oklandu, počele su danas sa raščišćavanjem grada nakon što su jake kiše dovele do bujica i evakuacije, pri čemu je potvrđeno da su najmanje dve osobe poginule, a dve se vode kao nestale u velikoj poplavi - saopštava Rojters. 

Vanredno stanje ipak ostaje na snazi u gradu sa 1,6 miliona stanovnika na severnom ostrvu Novog Zelanda.

-Nivo razaranja u nekim oblastima je ogroman- rekao je premijer Hipkins novinarima, opisujući događaj kao „bez presedana“ u poslednje vreme.

Novi dan je otkrio posledice oluje izazvane toplim vazduhom koji se spuštao iz tropskih krajeva i donelo jaku kišu praćenu grmljavinom, saopštila je Uprava za vanredne situacije Oklanda.

OTKRIVENE NOVE OMIKRON VARIJANTE U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI: Zabrane letova, opšti kolaps u zemlji – SZO proučava opasnost od pojave novog soja korona virusa

Vlasti apeluju stanovnicima da budu oprezni kada se budu vraćali kući nakon evakuacije.

Dva muškarca pronađena su mrtva, saopštila je novozelandska policija.

U toku je potraga za jednim muškarcem za kojeg se veruje da ga je odnela bujica,  dok je još jedna osoba nestala nakon što je klizište pogodilo kuću u predgrađu Oklanda, saopštila je policija.

Meteorolozi najavljuju još jedan veliki talas obilnih kiša koji će početi već u nedelju te se upozorava na pojavu novih mogućih poplava širom regiona.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter