Izvor: Kurir
26.04.2024 u 22:31
0

OTKRIVENA JOŠ JEDNA MALVERZACIJA GOOGLA: Da li su potpuno „ugasili“ konkurenciju?

Kompanija Tuta Mail, specijalizovana za enkriptovani email sa više od deset miliona korisnika širom sveta, optužila je Google za zloupotrebu tržišne dominacije. Tvrdnje se odnose na to da se njihov sajt od marta ove godine retko pojavljuje u Google pretragama za „enkriptovani email“, što je značajno smanjilo broj poseta njihovoj web stranici.

Google je odbacio ove optužbe, tvrdeći da Tuta Mail i dalje ostaje lako dostupan korisnicima preko Google pretrage. U odgovoru na optužbe, Google navodi da njihova ažuriranja algoritma nisu bila usmerena na favorizovanje sopstvenih proizvoda ili bilo kojeg drugog sajta.

Nakon ažuriranja algoritma u martu, Tuta Mail je doživeo pad poseta na web stranici za skoro 90%, što su detaljno izložili u žalbi Evropskoj uniji. Tuta Mail ističe da su pre ovog ažuriranja bili vidljivi za hiljade ključnih reči, dok sada većinu poseta dobijaju samo od pretraga koje eksplicitno pominju njihov proizvod.

Google se suočava sa optužbama za kršenje novog EU zakona, Akta o digitalnim tržištima, koji je stupio na snagu u martu ove godine. Zakon zahteva od velikih tehnoloških kompanija da ne daju prednost svojim uslugama u odnosu na konkurenciju.

Matijas Fau, suosnivač Tuta Maila, zahteva hitnu promenu u Google-ovim praksama pretrage, navodeći da ove prakse direktno utiču na fer konkurenciju i mogućnost rasta za manje servise poput njihovog. Pfau poziva na brzo rešenje kako bi se obezbedila ravnopravnost na tržištu digitalnih usluga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter