Izvor: TELEGRAF
25.04.2024 u 10:28
0

Bajden potpisao zakon: TikTok ima godinu dana da nađe novog vlasnika ili će biti potpuno zabranjen u Americi

Direktor TikToka, Šou Zi Ču, u video poruci objavljenoj na TikToku, izrazio je nezadovoljstvo, istakavši da je reč o potencijalnoj zabrani koja će uticati na korisnike aplikacije i njihovu slobodu govora

Predsednik SAD-a, Džo Bajden, potpisao je zakon koji može dovesti do potpune zabrane TikToka na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država, ukoliko ByteDance u čijem je vlasništvu TikTok ne proda svoj udeo u kompaniji u roku od godinu dana.

Tačnije, ByteDance sada ima rok od devet meseci da pronađe kupca za TikTok, sa mogućnošću da se rok produži za dodatna tri meseca ukoliko predsednik proceni da postoji napredak u pregovorima. Iako se činilo da će zakon o zabrani stagnirati u Senatu, političko manevrisanje omogućilo je da se zakon uvrsti u paket strane pomoći, što je ubrzalo njegovo usvajanje.

JEZIVO: ROBOT „IZDAHNUO“ tokom demonstracije izdržljivosti (VIDEO)

 

Portparol TikToka, Aleks Haurek, izjavio je da planiraju da izazovu ovaj zakon na sudu, što bi moglo dodatno da pomeri rokove, ukoliko sud odluči da odloži primenu zakona do konačne sudske odluke.

Postavlja se i pitanje kako će Kina reagovati na ovu situaciju i da li će dozvoliti ByteDance-u prodaju TikToka, a posebno njegovog algoritma koji korisnike drži zainteresovanima za aplikaciju.

Direktor TikToka, Šou Zi Ču, u video poruci objavljenoj na TikToku, izrazio je nezadovoljstvo, istakavši da je reč o potencijalnoj zabrani koja će uticati na korisnike aplikacije i njihovu slobodu govora.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter