Izvor: Kurir
21.04.2024 u 09:45
0

POČINJE NEUTRALISANJE NATO BOMBE U NIŠU! Učestvuje 230 ljudi, pred njima je 430 kg EKSPLOZIVA! Evo kakav je plan

Akcija neutralisanja i uništavanja avio-bombe zaostale iz NATO bombardovanja u Ulici Aleksandra Medvedeva u Nišu otpočela je nakon što je stanovništvo dela naselja Stevan Sinđelić uspešno evakuisano, izjavio je v. d. pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić.

„Evakuacija dela naselja Stevan Sinđelić je uspešno završena, bez ikakvih problema i u ovom momentu operativni štab izdaće naredbu za početak druge, najrazličnije faze ove akcije, neutralizaciju bombe, potom njeno utovaranje i transport na bezbednu lokaciju gde će biti uništena“, rekao je Čaušić.

Precizirao je da je evakuisano 1.300 ljudi, od toga 1.280 samostalno, dok je 20 smešteno u prostorije koje je obezbedio grad Niš, a 17 je zatražilo lekarsku pomoć koja im je omogućena.

BOMBA U NIŠU: GRAĐANI IZ NASELJA STEVAN SINĐELIĆ HITNO EVAKUISANI rano jutros – „OSTAVITE OTVORENE PROZORE i povedite kućne ljubimce“

Načelnik Sektora za vanredne situacije je ukazao da će akciju neutralizacije bombe izvesti pripadnici Odeljenja za uništavanje eksplozivnih ostataka rata SVS i precizirao da je reč o avio-bombi MK 84, težine 1.000 kilograma, 2.000 libri kalibra, koja sadrži 430 kilograma eksplozivnog punjenja.

Čaušić je dodao da u ovoj akciji koja je počela jutros u 8.10 časova učestvuje oko 230 osoba, od kojih 144 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i gradskih službi grada Niša.

Istakavši da je reč o jednoj od najvećih bombi koja je pronađena na teritoriji Republike Srbije, Čaušić je naglasio da će po njenoj neutralizaciji, ona pod pratnjom uz zatvorene ulice trase kojom će se provoziti biti premeštena na bezbednu lokaciju van grada Niša, gde će biti uništena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter