Izvor: kurir
21.04.2024 u 15:57
1

NATO AVIO-BOMBA TEŠKA 1 TONU UNIŠTENA U KAMENOLOMU U OPŠTINI GADŽIN HAN: Oglasio se MUP, stanovnici se vraćaju kućama

Danas je sa sa gradilišta u naselju Stevan Sinđelić u Nišu uspešno uklonjena avio-bomba zaostala iz NATO bombardovanja, izjavio je prethodno v. d. pomoćnika ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Luka Čaušić i dodao da evakuisani građani iz ovog naselja mogu da se vrate u svoje domove.

U međuvremenu, MUP se oglasio novim saopštenjem.

Kako su istakli, u kontrolisanim uslovima u kamenolomu u Gadžinom Hanu bezbedno je uništena ova avio-bomba.

 

U VUČIĆEVOM OKRUŽENJU SU CIA ŠPIJUNI: VULIN upozorio – evo i ko su

Kamenolom se nalazi pored puta koji vodi od sela Sopotnica ka selu Kaletinac, a osim u tim selima eksplozija se po rečima meštana, čula i u ostalih desetak sela na obroncima Suve planine.

Čaušić se zahvalio i svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su učestvovali u ovoj efikasnoj akciji, ali i svim gradskim službama i Gradskom štabu za vanredne situacije grada Niša.

Prema njegovoj proceni, potpuno uništavanje avio-bombe MK 84, težine oko 1.000 kilograma sa eksplozivnim punjenjem od 430 kilograma, biće obavljeno u narednih sat vremena na bezbednoj lokaciji.

„Biće uništena uz pomoć eksploziva. Najpre će biti položena u rupu i obezbeđena da bi detonacija bila što manja. Sporogorećim štapinom se aktivira i uništ“, rekao je Čaušić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NATO AVIO-BOMBA TEŠKA 1 TONU UNIŠTENA U KAMENOLOMU U OPŠTINI GADŽIN HAN: Oglasio se MUP, stanovnici se vraćaju kućama”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter