Izvor: Novosti
13.12.2021 u 10:50
0

RAZBIJAČ: Ameri videli šta je Nikola Jokić uradio i teško im je da to prihvate (VIDEO)

Nikola Jokić je ponovo izazvao ogromnu pažnju sportske javnosti u Sjedinjenim Američkim Državama.

I to sa pravom, jer ljubitelji košarke teško da mogu da prihvate da je moguće ono što Srbin radi u najjačoj ligi sveta.

Podsetimo, nakon što je Jokić ostvario treći uzastopni tripl-dabl i to u prvom od dva uzastopna meča sa San Antoniom, Srbin je iznova zablistao: ovoga puta u pobedi nad Sparsima, u kojoj je Jokić predvodio klub iz Kolorada uz fantastičnu ličnu statistiku.



Ali, jedan statistički parametar možda i najbolje oslikava koliko je naš as „čovek-tim“, i to na način koji dosad nije zabeležen.

Poznato je već da je Denver potpuno drugačija ekipa kada Nikola igra i kada je van terena, ali američki novinari koji svakodnevno prate Nagetse došli su do zapanjujućih podataka:

1. S Jokićem na parketu Nagetsi su ove sezone dali 184 poena više od rivala. A kada je Jokić bio na klupi, Nagetsi su primili 183 više od suparnika

2. Kada Nikola Jokić igra, Denver je drugi u NBA ligi i po efikasnosti napada i po čvrstini odbrane. A kada Jokić je ne igra, Denver je pretposlednji, 29. po efikasnosti napada, a poslednji, 30. po odbrani.

– On je jednočlana ekipa za razbijanje“, glasi komentar „Lida – američkog medija koji prati košarkaška zbivanja.

Iako je u pitanju dosad nezabeležena dominacija jednog igrača, koji „održava u životu“ klub iz Kolorada (inače skrhan brojnim povredama), Srbina vodeći američki mediji ne svrstavaju na vrh liste kandidata za MVP priznanje u sezoni 2021/2022, već tu, prema saznanjima ESPN-a koji je intervjuisao mnoge glasače za MVP nagradu, vodi Stef Kari iz Golden Stej Voriorsa.

Ipak, Nikola Jokić, koji je na poslednjem nastupu, u San Antoniju protiv Sparsa, imao nekoliko nestvarnih poteza.… Ne mari previše za individualna priznanja.

On je potpuno posvećen ličnom i razvoju ekipe, pa otuda i bravure na terenu.

Ma koliko da ono što on sam radi na terenu – dosad nije zabeležno.

Podsetimo, u sedmici za nama je po ostvarenim tripl-dabl učincima prestigao i legendarnog Lerija Birda, a uskoro će ljubitelji košarke moći ponovo da uživaju u njegovim majstorijama.

Nagetsi su trenutno na učinku 13-13 i zauzimaju sedmo mesto u Zapadnoj konferenciji, a naredni meč igraju na svom terenu protiv Vašingtona, koji je sedmi na „Istoku“, ali sa 15-12 kada se radi o odnosu pobeda i poraza.

Utakmica je na programu u utorak tri sata iz a ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter