Izvor: Sport.blic
18.12.2021 u 20:21
0

MNOGI SU MISLILI DA ĆE TRAJATI VEČNO: Levandovski srušio rekord star pola veka

Poljski napadač Robert Levandovski iza sebe ima neverovatnu 2021. godinu!

Nedavno je Levandovski ostao bez “zlatne lopte” ali to ga nije demoralisalo u nastavku sezone, naprotiv! Poljak je nastavio u istom ritmu da trese protivničke mreže u Bundesligi, a poslednja njegova žrtva bio je Volfsburg, kojeg je Bajern savladao sa 4:0.

Popularni Leva se na ovom susretu u strelce upisao po 43. put u kalendarskoj 2021. godini i na taj način ispisao istoriju nemačkog fudbala.

Bajernov golgeter je novim pogotkom prestigao legendarnog Gerda Milera, koji je 1972. godine postigao 42 gola u Bundesligi i tako srušio rekord za koji su mnogi mislili da će zauvek ostati nedostižan.

U samom finišu utakmice delovalo je da će Levandovki ostati „samo“ izjednačen sa čuvenim Nemcem, pošto je ovo bio poslednji meč Bajerna u godini, ali je u 88. minutu ipak uspeo da pogodi mrežu protivnika i upiše se u anale.

Miler je na ukupno 607 takmičarski mečeva u dresu bavaskog giganta protivničke mreže pogađao 566 puta, dok je Levandovski na 235 prvenstvenih utakmica postigao 222 gola.

Inače, sjajni Poljak je na ukupno 59 utakmica u 2021. godini postigao čak 69 pogodaka.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter