Izvor: BSC HAPPY
23.03.2023 u 20:44
0

ZVEZDA ODIGRALA ZA PARTIZAN! Crveno-beli nokautirali Baskoniju, KAMPACO BRILJIRAO NA ROĐENDAN!

Košarkaši Crvene zezde pobedili su Baskoniju rezultatom 74:63 u meču 30. kola ABA lige.

Trener košarkaša srpskog tima Duško Ivanović izjavio je da će njegov klub ići na pobedu protiv Baskonije i da „crveno-beli“ nisu odustali od borbe za plasman u plej-of Evrolige.

Crvena zvezda – Baskonija 71:63

Kraj utakmice.

69:61 – Mitrović polovičan sa linije penala.

68:59 – Neeedoviić! Pogađa Nemanja Nedović treću trojku na ovoj utakmici i sada Zvezda ponovo ima plus devet!

65:57 – Upisuje se Kampaco kad je najpotrebnije! Uzeo je stvar u svoje ruke i pogodio za tri poena u momentima kada je Baskonija počela da diše za vratom Crvenoj zvezdi.

62:41 – Needoviić za tri! Promašio je dva slobodna bacanja, Tompson je poentirao u sledećem napadu, a onda se Nedović iskupio i uz asistenciju Kampaca pogodio za tri poena.

57:49 – Vanja Marinković je uspeo da smanji na šest poena zaostatka, a onda je Martin prekinuo mini-seriju Baskonije.

U toku je četvrta četvrtina

53:43 – Evo i trojke Nemanje Nedovića! Jako je ovo bitno za beka Crvene zvezde. Crveno-beli su ponovo na plus 10!

50:40 – Trojka Bentila! Zvezda prvi put na ovom meču ima dvocifrenu prednost!

45:38 – Evo i Ognjena Dobrića! Konstantno se nudi košarkaš crveno-belih koji je sada uspeo da pogodi.

43:38 – Novi poeni Bentila. Sada je krenuo na prodor iz ugla, promašio je, ali je opet došao do ofanzivnog skoka i bio bolji iz drugog pokušaja.

41:38 – Nedović pogađa dva slobodna bacanja na startu drugog poluvremena. Kasnio je Hauard i faulirao ga na liniji za tri poena, a Nedović je jednom bio neprecizan.

U toku je treća četvrtina

39:38 – Zvezda ima prednost na kraju prvog poluvremena. 

37:35 – Nedović za vođstvo Crvene zvezde! Odličan prodor Zvezdinog košarkaša i crveno-beli prvi put imaju prednost na ovom meču.

Printscreen/Sport Klub TV

 

*Izgleda da Vildosa ponovo ima problem sa zadnjom ložom. Argentinac je nakon jedne izmene otišao u svlačionicu, a sada se vratio na klupu. Deluje da će tu i provesti ostatak ove utakmice.

35:35 – Kako igra Bentil! Po ko zna koji put na ovoj utakmici je uspeo da uhvatio ofanzivni skok i iznudi prekršaj. Ovog puta je bio polovičan sa linije za slobodna bacanja.

32:35 – Martiiiin! Odnosno, Kampacooo! Šta radi ovaj Argnetinac! Ukrao je loptu, krenuo na prodor, a onda ostavio loptu iza leđa Martinu koji je monstruozno zakucao!

27:35 – Konačno lepa akcija crveno-belih! Vildosa je ukrao loptu, zaleteo se ka košu, a potom je ostavio za Bentila koji je imao lak posao. Deluje da se Zvezda budi pred kraj prvog poluvremena!

25:35 – Bentil je bio polovičan sa linije za slobodna bacanje. Zvezda je u narednom napadu ukrala loptu, a onda je Vildosa probao sa velike udaljenosti i promašio ceo koš…

23:35 – Baskonija ima dvocifrenu prednost. Kostelo je išao na polaganje i lako doneo plus 12 španskoj ekipi.

23:31 – Serija 5:0 Baskonije. Prvo su Baskijci ubacili trojku, a onda je Enoh pogodio posle prodora. U međuvremenu je Mitrović promašio zakucavanje, a u narednom napadu smo videli veliki promašaj Kampaca, koji je potpuno izvan elementa na ovoj utakmici.

23:26 – Evo prvih poena za Petruševa u drugoj četvrtini. Lepo je naskočio iz ugla i pogodio.

21:26 – Kraj prve četvrtine.

19:24 – Marković sada postiže trojku! Deluju dosta raspoloženo Zvezdini košarkaši na šutu za tri poena. Ako bi se pojačala odbrana, ovo bi bila mnogo lakša utakmica za crveno-bele.

16:22 – Homes pogađa za tri poena… On je odličan šuter i to znaju svi na parketu u crveno-belom. Nisu smeli da ga puste.

14:17 – DOBRIĆ ZAKUCAVA! Da li će on biti taj koji će crveno-bele voditi do pobede ove večeri? Mitrović je ukrao lopti i prosledio je ka Dobriću koji je imao otvoren put ka košu.

10:15 – Doobrić za tri poena! Postigao je veoma bitne poene za Zvezdu u trenucima kada je Baskonija počela da se odlepljuje.

7:13 – Darijus Tompson prekida seriju „divljačkih“ napada obe ekipe zakucavanjem. Kampaco za sada deluje prilično dekoncentrisano. U nekoliko napada zaredom je birao loša rešenja, a jednom je čak promašio i polaganje, što se njemu retko dešava.

7:11 – Vildosa cepa mrežicu! Zvezda prilično loše igra u odbrani, ali je Vildosa uspeo da preseče seriju loših napada i pogodi za tri poena.

2:7 – Očajan početak crveno-belih, a onda sjajno zakucavanje Martina za prve poene u ovom meču.

0:3 – Tompson pogađa ostaje sam na šutu za tri poena i lako poentira.

Prva četvrtina

Startne petorke:

Crvena zvezda: Kampaco, Vildosa, Bentil, Lazarević, Martin

Baskonija: Kotsar, Kostel, Hauard, Tompson, Giedrajtis

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/ bs

Ivanović je istakao da je Baskonija najbolja u napadu i asistencijama.

Izuzetna napadačka ekipa koja ima izuzetan talenat i atlete. Vrlo efikasan tim i moramo da odigramo izuzetno dobru odbranu, što će biti veoma teško. Mi svaku utakmicu igramo da dobijemo“, istakao je Ivanović na konferenciji za medije. On misli da će Nemanja Nedović i Ognjen Dobrić moći da igraju u meču sa klubom iz Vitorije, koji je Ivanović nekada trenirao. „Bio sam tamo dosta godina. To je moj klub, grad, sve… Oni svake godine menjaju igrače, dovode malo nepoznate igrače za Evropu sa puno talenata, atlete… Igraju izuzetno modernu košarku. Ljudi u klubu su isti, filozofija je ista, treneri se menjaju„, naveo je Ivanović.

On je istakao da Crvena zvezda nije odustala od borbe za F8 Evrolige.

„Ne gledam druge, nego nas, dok god budemo imali šanse, iako su male, male, male, pokušaćemo sve da uradimo da budu velike…Da bismo dobili Baskoniju, moramo da igramo pre svega odbranu, ne napad. U napadu ćemo nekako naći rešenje, ali ako nemamo odbranu, biće nam jako teško“, zaključio je Ivanović.

Crvena zvezda je 14. na tabeli Evrolige sa 12 pobeda i 17 poraza, dok je Baskonija osma sa skorom 15/14.

Evroliga, 30. kolo.

Četvrtak

Crvena zvezda – Baskonija 19:00

Panatinaikos – Barselona 19:30

Alba – Efes 20:00

ASVEL – Makabi Tel Aviv 20:00

Petak

Fenerbahče – Žalgiris 18:45

Virtus – Real Madrid 19:00

Monako – Valensija 19:00

Partizan – Olimpijakos 20:00

Armani – Bajern 21:00

Nikola Jokić nakon pobede u Vašingtonu: „Nadamo se da je crna serija iza nas“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter