Izvor: Happy BSC
24.12.2021 u 10:05
0

MILICA ĐURĐEVIĆ ZA HAPPY TV: Rusija je opsesija NATO alijansi! Svaka kompanija koja dođe u Srbiju mora da poštuje standarde naše zemlje

Lavrov upozorava: “Rusija je spremna na rat sa Amerikom“. O tome da li možemo da očekujemo sukobe govorila je Milica Đurđević iz stranke “Zavetnici“ za jutarnji program “Dobro jutro Srbijo“.

-Što se tiče konstantnog okoljavanja ruske federacije, to nije ništa novo, to je konstanta spoljne politike SAD, odnosno NATO-a koji je trebao da više da postoji nakon “hladnog rata“, ali je sve vreme meta Rusija, to im je opsesija. Na čelu Amerike se našao neko ko je dodatno dao težinu kada su njihovi odnosi po sredi. Mislim da je ministar Lavrov jedan od najiskusnijih diplomata sveta i kada on upozori na sukobe i mogući rat, sigurno da ima razlog, rekla je Milica Đurđević.

-Bombardovali su nas, imamo zbog toga jednu teskobu da pomisliomo uopšte na članstvo u NATO, to je emocionalna ravan na koju ja danas neću igrati, iako je ona presudna. Imamo drugi momenat, Srbija nema interes da postane članica NATO-a. Mi bismo izdvajali sredstva za vojni budžet NATO-a, Bugarska je najsiromašnija zemlja u EU, često je Hrvatska prestigne, ali je Bugarska najsiromašnija. Bugarska kao najsiromašnija je 2018.godine bila druga država po izdvajanju sredstava za NATO. Zašto bismo mi, koji ne možemo svojim vojnicima, kojih danas nema puno, da kupimo nove čizme, finansirali onu vojsku koja ide da ratuje u Avganistanu, rekla je Đurđević.

-Nas članstvo u NATO paktu će ozbiljno da košta. Tamo gde je NATO bio nema mira i blagostanja. Pogledajte šta su oni uradili na KiM, pa više je ljudi ubijeno i naših svetinja spaljeno nakon dolaska NATO trupa, nego pre njih. NATO da je želeo srpske trupe na KiM ne bi nas bombardovao, rekla je.

-Pre svega, članstvo Nemačke u NATO-u nikakve veze nema sa njenom razvijenošću, to su budalaštine. Ako ćemo da pričamo o tome ko je članica NATO-a, i Albanija je članica, Severna Makedonija je članica a to joj nije pomoglo da odmakne na putu ka EU. Kako žive građani Severne Makedonije? Kako žive građani u Crnoj Gori kada su molili da im se pošalju respiratori i kada su molili NATO kome su pristupili bez saglasnosti građana Crne Gore. 

-Smatram da svaka kompanija koja dođe u Srbiju mora da poštuje standarde naše zemlje. Uopšte nas ne zanima dali je ruska, kineska, mađarska, američka ili nemačka kompanija. Praksa je pokazala da brojne kompanije koriste priliku za tim što Srbija vapi za stranim investitorima i vrlo su nemarne prema zaposlenima i koriste na neki način to što smo mi želeli da podignemo našu ekonomiju privlačeći strane investicije kako bismo uposlili stanovništvo koje je nakon 2000.godine u velikom broju ostalo bez posla pljačkačkim privatizacijama gde se država prodavala za jedan dinar, rekla je Đurđević.

-Da li je ruska federacija viševekovni partner Srbije – jeste, navela je Đurđević. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter