Izvor: Novosti
25.12.2021 u 13:28
0

PIJETLOVIĆ: Uživam igrajući vaterpolo u svojoj zemlji

Vaterpolisti Novog Beograda u polufinalu Kupa Srbije za rivala će imati ekipu Partizana. Polufinalni duel na programu je u ponedeljak, 27. decembra od 17 sati na bazenu “Milan Gale Muškatirović”. Ovo će biti već treći duel Novobeograđana i crno-belih od početka sezone, a u prethodna dva meča slavila je ekipa trenera Vladmira Vujasinovića.

– Mislim da smo fizički i psihčki spremni. Možda je ekipa pomalo umorna posle napornog puta u Tbilisi, ali mamo dovoljno vremena da se odmorimo i spremimo za duel sa Partizanom. Naš prvi cilj je da prođemo u finale i nadam se da ćemo biti na svom maksimumu, da ćemo odigrati onako kako znamo i umemo. Ništa manje ni više od toga. Ako bude tako, verujem da će i rezultat biti povoljan za nas – konstatovao je Duško Pijetlović.

Praveći poređenje sa predstojećim rivalom, Pijetlović je istakao prednosti Novog Beograda.

– Imamo dužu klupu nego Partizan. Oni imaju sedam, osam vrhunskih igrača, ali ostali prvotimci su veoma mladi igrači koji tek treba da stasaju i sazreju. Zato mislim da naša klupa, odnosno rezervni igrači treba da izvuku utrakmicu i nametnu ritam koji Partizan neće moći da izdrži. Kompletnost i kompaktnost naše ekipe je naš najveći adut – rekao je Pijetlović.

Pijetlović smatra da će ovogodišnji finalni turnir Kupa Srbije biti izuzetno kvalitetan, kao retko kada ranije.

– Vidi se ogroman napredak kod svih mladih igrača u domaćem šampionatu. I to je za svaku pohvalu. Moram da priznam da ja zaista uživam u vaterpolu dok igram ovde u svojoj zemlji na ovom nivou. Kvalitet je evidentan i mislim da naša liga nikada nije bila jača. I ovaj turnir Kupa će biti veliko uživanje za mene, a značajno iskustvo za sve mlade igrače – izjavio je Pjetlović.

Još pre početka sezona Novobeograđani nisu krili da su njihove ambicije osvajanje trofeja u svim takmičenjima. Bitku za prvi pehar u ovoj takmičarskoj godini sa nestrpljenjem su očekivali:

– Sada nemamo pravo na kiks – naglašava kapiten Novog Beograda Dušan Mandić i dodaje:

– Ekipa se po prvi put nalazi u ovakvoj situaciji i zato moramo biti maksimalno fokusirani. Ali, ukoliko budemo igrali na nivou kao što je to bilo u poslednjih par utakmica, tu pre svega mislim na duele sa Brešom i Dinamom, u kojima se video veliki napredak u našoj igri, uveren sam da ćemo trijumfovati. Ipak, trenutno samo razmišljamo o Partizanu i idemo korak po korak – izjavio je Pjetlović.

U prvom duelu ova dva tima ove sezone u domaćem šampionatu Novi Beograd je naneo ubedljiv poraz Partizanu 22:5, dok su u drugom meču u Jadranskoj ligi Novobeograđani takođe slavili rezultatom 12:9.

– Tu prvu utakmicu mi smo već zaboravili i izbrisali iz sećanja, jer to nije bio Partizan u svom pravom svetlu. Pobedili smo ih tada sa zaista velikom razlikom, ali već druga utakmica je bila sasvim driugačija i Partizan j tada igrao na visokom nivou. Oni će sigurno biti rasterećeniji u tom meču, jer smo mi favoriti. Međutim, svesni smo toga. Znamo šta nas očekuje. Poštujemo svakoga, ali ne plašimo se nikog – izjavio je Pjetlović.

Mandić je imao jasnu poruku za sve ljubitelje vaterpola.

– Voleo bih da igramo pred punim tribinama. To će biti prazni vaterpola, borba za prvi trofej. Svi ljubitelji vaterpola će imati priliku da užoivaju u vrhunskom spektaklu, a siguran sam da neće biti lako i mislim da nijedna utakmica neće biti laka – izjavio je Pjetlović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter