Izvor: Sport.blic
28.12.2021 u 21:01
0

KUP SRBIJE: Radnički preko Novog Beograda do trofeja

Vaterpolisti Radničkog pobedili su Novi Beograd sa 11:9 (2:4, 4:1, 3:1, 2:3), pa su osvojili trofej u Kupu Srbije. Podsećanja radi, Novi Beograd je u polufinalu pobedio Partizan sa 8:5, dok je Radnički iz Kragujevca bio bolji od Crvene zvezde sa 9:8.

Golove za Radnički, postigli su: Filip Janković četiri, Nikola Lukić tri, Miloš Ćuk, Josip Vrlić, Marko Radulović i Aleksa Ukropina po jedan. Golove za Novi Beograd, postigli su: Strahinja Rašović četiri, Viktor Rašović dva, Dušan Mandić dva, Nikola Jakšić i Duško Pijetlović po jedan.

Izabranici Vladimira Vujasinović su odlično počeli meč. Gojko Pijetlović je briljirao na golu, skinuo je tri zicera i peterac, sa druge strane mrežu Radničkog, pogađali su Viktor Rašović dva puta i Duško Pijetlović pa je na semaforu pisalo 3:0. Radnički se nije predavao, uspeo je preko Miloša Ćuka i Marka Radulovića da stigne do 2:3, ali je u završnici prvog kvartala, Strahinja Rašović doneo dva gola viška ekipi Novog Beograda.

Tokom druge deonice, situacija u bazenu se promenila. Lazar Dobožanov je nizao odbrane ispred gola Radničkog, po dva gola su postigli Filip Janković i Nikola Lukić, pa je tim iz Kragujevca od 3:5, posle gola Dušana Mandića, stigao do 6:5, na kraju prvog poluvremena.

U trećoj deonici, usledio je pravi rat u bazenu. Isključeni su Duško Pijetlović i Dušan Mandić sa jedne, odnosno Nikola Lukić sa druge strane. Pre isključenja, Lukić je pogodio za 7:5, Mandić smanjio na 7:6, a Filip Janković i Aleksa Ukropina doneli Radničkom velikih plus tri, uoči poslednjeg kvartala – 9:6.

Novi Beograd se nije predavao. Uspeo je golovima Strahinje Rašovića da stigne do 8:9, ali je Radničiki uspeo da odbije ovaj nalet. Filip Janković je pogodio za 10:8, a slavlje Kragujevčana je moglo da počne posle gola Josipa Vrlića za 11:8.

Odmah po završetku finalnog turnira Kupa, sve ekipe su se okrenule obavezama i iskušenjima koja ih očekuju u narednoj godini, kako u šampionatu Srbije, tako u Regionalnoj ligi, odnosno Ligi šampiona, u kojoj ugled Srbije brane Novi Beograd, Radnički iz Kragujevca i Crvena zvezda.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter