Izvor: tanjug
29.12.2021 u 11:52
0

KORONA U SLOVENIJI: Raste broj novozaraženih, preminulo devet osoba

U protekla 24 sata u Sloveniji su registrovana 1.863 slučaja korona virusa, a devet pacijenata je preminulo od posledica infekcije, pokazali su današnji podaci Nacionalnog instituta za javno zdravlje (NIJZ).

Prema podacima NIJZ, u zemlji broj obolelih pacijenata od korona virusa raste i na dnevnom, i na nedeljnom nivou. 

Kako se navodi, prema procenama NIJZ, broj aktivnih slučajeva takođe je u porastu poslednjih dana, te je porastao za 337 slučajeva na 16.528 danas.

Sedmodnevni prosek novih slučajeva povećao se za 86 na 1.198, a 14-dnevna incidencija na 100.000 ljudi porasla je za 15 na 781.

U slovenačkim bolnicama se trenutno leči 572 pacijenta, što je za 14 manje nego juče, uključujući njih 190 na intenzivnoj nezi.

Zdravstveni stručnjaci ukazuju na to da je epidemija ponovo u porastu, što oni pripisuju većem stepenu druženja pred praznike i brzom širenju novog omikron soja korona virusa.

Međutim, još nije jasno kako će trenutna situacija uticati na hospitalizaciju, rekao je sinoć Matjaž Leskovar sa Instituta „Jožef Štefan“ (IJS).

On je istakao da se uspon krive usporava doslednom primenom pravila PCT (oporavljeni od kovida, vakcinisani protiv kovida i testirani na kovid).

Prema poslednjim podacima Nacionalne laboratorije za zdravlje, životnu sredinu i hranu, u Sloveniji je do sada potvrđeno 65 slučajeva omikron soja korona virusa. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter