Izvor: Tanjug
29.12.2021 u 18:56
0

OMIKRON STIGAO U NIŠ: Klinički centar do daljeg ne izlazi iz kovid sistema

Kako je broj novozaraženih u Nišu u prethodna četiri dana skočio sa 19 pacijenata dnevno na 46, a uz to se pojavio i omikon soj, direktor niškog Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić objašnjava da za sada nema mogućnosti da njihova ustanova izađe iz kovid sistema.

Napravićemo neku pauzu u smislu da malo odmorimo ljude, moćićemo da radimo malo nižim kapacitetima. Da li će to potrajati dva dana, nedelju ili mesec dana ne znam, ali ćemo u svakom slučaju biti spremni kada se novi talas pojavi u Srbiji, a evidentno je da će se pojaviti iza Božića verovatno – kaže Perišić.

Direktor je istakao da imaju sve što im je potrebno za lečenje kovid pacijenata i da je u planu da se do Nove godine oslobodi, očisti i konzervira novi objekat Kliničkog centra, ali da se za sada četvrti i peti spat neće vraćati u funkciju klinika koje su ranije bile tu, dok se ne vidi razvoj dalje situacije.

Osim ovoga, u planu je i da se poveća broj hirurških intervencija i operacija kod pacijenata van kovida.

Anesteziolozi i hirurzi će već od nove godine, a neki su i ove nedelje već krenuli, da lagano povećavaju broj svojih intervencija – kaže Perišić.

Podsećamo, u kovid ambulantama niškog Doma zdravlja juče je testirano 700 pacijenata, od kojih su 34 dobila pozitivan rezultat, dok je ukupno u Nišu 46 novozaraženih.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter