Izvor: beoinfo, happy bsc
31.12.2021 u 12:55
0

RADOJIČIĆ: U novoj godini nastavljamo sa razvojem grada

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić rekao je da će linijski rečni saobraćaj, koji je u planu da se uvede naredne godine, potpomognuti dalje spuštanje Beograda na reke, koje su naše bogatstvo, a biće i turistički atraktivan. Taj projekat, ocenio je Radojičić, biće i lep i koristan i omogućiće unapređivanje mobilnosti u Beogradu.

– Predviđene su dve linije, jedna iz Bloka 45 do Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović”, a druga iz Zemuna do Ade Huje. Plan je da za sve vrste transporta, uključujući i ovaj, postoji zajednička karta. To jeste jedan deo „smart siti koncepta” i veoma je značajan projekat, a Grad će dati sve od sebe da se što pre uvede – naveo je Radojičić za TV Vesti.

Gradonačelnik je ukazao na predstojeću godinu i mnogobrojne planove.

– Rešavaće se svakodnevni problemi, ali se mora imati i vizija daljeg razvoja grada. Beograd je investicioni centar ovog dela Evrope, a akcenat će biti na mobilnosti, unapređenju životne sredine, pravilnom razvoju dece i mladih generacija i posvećenosti starijoj populaciji – rekao je Radojičić.

Budžet od 160 milijardi dinara za 2022. godinu najveći je koji je Beograd do sada imao i veći je u odnosu na ovogodišnji za oko sedam odsto, dodao je Radojičić.

– Za unapređenje saobraćajne infrastrukture i funkcionisanje mobilnosti u gradu opredeljeno je 55 milijardi dinara, u šta je uključen i deo pripreme Makiškog polja za budući depo metroa, kao i privredna zona u Surčinu i dalja realizacija unutrašnjeg prstena. Opredeljeno je 28 milijardi za projekte iz oblasti obrazovanja i dečje zaštite, 16 milijardi za komunalne poslove, od čega je deo za linijski park, zatim za rekonstrukciju Kalenić pijace i pijaca u Lazarevcu i Obrenovcu, a 6,6 milijardi dinara namenjeno je za kulturu, ne samo za manifestacije već i za investicije u objekte kulture – precizirao je Radojičić.

Sumirajući urađeno u prethodnoj godini, Radojičić je istakao da je najznačajniji projekat po njegovom mišljenju početak izgradnje dečje klinike Tiršova 2. Podsetio je da se na realizaciju tog projekta čekalo 50 godina.

– U Tiršovoj još uvek operišem jednom nedeljno. Bitno mi je da, pored posla gradonačelnika, nisam izgubio kontakt sa pacijentima, posebno sa decom. Zbog toga imam pomalo lični odnos prema izgradnji Tiršove 2 – kazao je gradonačelnik.

On je istakao da su se drugi značajni projekti razvijali u toku 2021. godine, pre svih „Beograd na vodi”.

– Takođe je realizovan projekt uređenja Savskog trga, kao i izgradnja Doma zdravlja u Borči i rekonstrukcija Zemunske gimnazije. Prioritet je da svi budući projekti imaju komponentu koja će uticati na ekološko unapređenje prestonice – od mobilnosti, grejanja do izgradnje 250 kilometara novog gasovoda – naveo je Radojičić.

Kada je u pitanju doček Nove godine, Radojičić je istakao da će tada biti na svom radnom mestu u koordinaciji sa gradskim službama i preduzećima.

Gradonačelnik je pozvao Beograđane i goste prestonice da posete koncert ispred Doma Narodne skupštine, kao i novogodišnji spektakl kod Kule Beograd na Sava promenadi, za koji kaže da će biti veličanstven zbog vizuelnih efekata, uz napomenu da će se poštovati sve epidemiološke mere.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter