Izvor: beoinfo, happy bsc
31.12.2021 u 13:00
0

SEKRETARKA ZA SOCIJALNU ZAŠTITU: I u 2022. godini je prioritet briga o onima kojima je pomoć najpotrebnija

– Grad Beograd je uvek tu da brine o onima kojima je pomoć potrebna, uvek smo prisutni na terenu i uvek pravovremeno reagujemo, rekla je sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Ona je kazala da je, uz rad stručnih službi, pomoć građana uvek značajna i apelovala na sugrađane da ukoliko tokom hladnog talasa primete osobu kojoj je pomoć neophodna, o tome obaveste nadležne.

– Ako želite nekome da pomognete i na ulici vidite nekoga kome je pomoć potrebna, treba da pozovete policiju, komunalnu miliciju, hitnu pomoć ili centar za socijalni rad. Isto se odnosi i na slučajeve nasilja u porodici. Obezbedili smo sve što je potrebno kako bi se nekom muškarcu, ženi ili detetu spasao život. Prijava profesionalcima je veoma važna – mi se ovim poslom bavimo 365 dana u godini – istakla je Stanisavljevićeva.

Ona je podsetila da se u 2022. godinu ulazi sa povećanim davanjem za porodilje, žene koje dobiju prvo, drugo ili treće dete.

– Nikada veća davanja u našoj zemlji nisu bila kada je u pitanju briga o porodici, što je realizovano na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića. Od 1. januara ove mere stupaju na snagu, roditeljski dodatak, umesto 100.000, biće 300.000 dinara, za drugo dete porodilje već imaju pravo na 10.000 dinara naredna 24 meseca, a sada dodatno još 10.000. Kada je reč o trećem detetu, porodilje imaju pravo na 10.000 dinara u narednih deset godina, a sada jednokratno još 100.000 dinara. Za četvrto dete uvodimo u 2022. godini jednokratnu isplatu od 50.000 dinara, na to se dodaju i sva republička prava koje porodilje imaju. Svako pravo se isplaćuje u dan, na vreme i bez kašnjenja. Obezbedili smo za 2022. godinu 470 miliona dinara, a ove godine je završena isplata za svih 15.600 porodilja u Beogradu u iznosu od 417 miliona dinara – rekla je sekretarka za socijalnu zaštitu.

Stanisavljevićeva je istakla da je pravac socijalne politike u narednoj godini usmeren ka brizi o porodiljama i najmlađima, kao i daljem razvoju ustanova socijalne zaštite.

– Imamo veoma dobru saradnju sa gradskim opštinama na svim projektima i ne bi bilo realizacije velikih projekta da nema tako dobre saradnje. Tako smo zajedno sa Opštinom Zemun ušli u projekat izgradnje dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju i došli do urbanističkog projekta, a za početak izgradnje su izdvojena sredstva. Opština Surčin je takođe izdvojila lokaciju za te namene. Na opštini Čukarica je obezbeđen i klub za penzionere u Železniku, renovirali smo tamošnji centar za socijalni rad, a na Starom gradu smo renovirali dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju. Zato je veoma važna međusobna saradnja opština, Grada i Republike, jer tako možemo najbolje da pomognemo građanima. Naredne godine renoviraćemo i gradski centar za socijalni rad u Mladenovcu, dva kluba za penzionere na Novom Beogradu, otvoriti novi kluba za penzionere na opštini Rakovica. Dakle, i u narednoj godini brinućemo o najugroženijim sugrađanima, a budžet za te namene je obezbeđen i uvećan za pet odsto u odnosu na prethodnu godinu, tako da će sve naše planirane aktivnosti biti na najbolji način sprovedene – istakla je Nataša Stanisavljević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter