Izvor: BSC Happy/Tanjug
27.06.2023 u 10:30
0

VUČIĆ DOBIO POZIV KRALJA SALMANA – Da poseti Saudijsku Arabiju

Vučić: Važna i velika stvar za Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Osamu Dahil Al-Ahmadija i objavio da je sa zadovoljstvom dobio poziv kralja Salmana bin Abdulaziza al Sauda da poseti Saudijsku Arabiju.

„Važna i velika stvar za Srbiju. Sa zadovoljstvom sam primio poziv kralja Salmana bin Abdulaziza al Sauda da posetim Kraljevinu Saudijsku Arabiju, uveren da će intenziviranje političkog dijaloga i ekonomske saradnje između Srbije i Saudijske Arabije pružiti snažan doprinos i poseban podstrek sveukupnom razvoju naših odnosa, pogotovo zato što u ovoj godini obeležavamo 10. godišnjicu od uspostavlјanja diplomatskih odnosa“, naveo je Vučić na instagramu.

Kaže da je informisao ambasadora Al-Ahmadija o razvoju događaja na Kosovu i Metohiji, kao i o celokupnoj situaciji u regionu i istakao da je za Srbiju od klјučnog interesa očuvanje mira i stabilnosti, kao i dalji razvoj regionalne saradnje preko inicijativa poput Otvorenog Balkana.

VAŽAN DAN ZA VALJEVO: Predsednik Vučić danas na otvaranju fabrike nemačke kompanije Hansgrohe

„Saglasili smo se da je jačanje odnosa među državama regiona pravi put za opšti napredak i stabilnost, kao i da saradnja naše dve zemlje ima veliki potencijal, pogotovo u oblastima polјoprivrede, energetike, turizma i IKT“, naveo je Vučić. „Iskoristio sam ovu priliku da ponovim poziv kralju Salmanu da poseti Srbiju, siguran da će njegov dolazak doprineti boljem razumevanju prilika i većem stepenu podrške našoj zemlji na međunarodnoj sceni“, zaključio je Vućić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter