Izvor: Kurir.rs
06.07.2023 u 08:19
0

DANAS SLAVIMO SVETU AGRIPINU: Ovu MOLITVU morate izgovoriti u MIRU – potom će vam se želje ispuniti

Sveta mučenica Agripina je preminula 275. godine. U XI veku mošti Svete Agripine su prenesene u Carigrad. Smatra se da ova svetitljeka ispunjava najiskrenije želje i da čuva dobro zdravlje.

Vernici Srpske pravoslavne crkve danas slave Svetu Agripinu, vladimirsku ikonu Majke Božje. Veruje se da je ova svetiteljka postradala zbog vere u Hristu, donosi ispunjenje želja i dobro zdravlje.

OBELEŽAVAMO VAŽAN PRAVOSLAVNI PRAZNIK: Danas valja ispoštovati ova tri stara običaja

Sveta Agripina je hrišćanka rođena i odrasla u Rimu. Od ranog detinjstva vežbala se da živi jevanđelskim životom. Mučena je i postradala za vreme vladavine cara Valerijana (253 – 259). Kada je izvedena na sud, ispovedila je svoju veru u Isusa Hrista.

Zbog toga je bijena štapovima dok joj kosti nisu polomljene.U hrišćanskoj tradiciji pominje se da joj se javio anđeo Božji i da ju je iscelio.

Posle pri novim mukama preminula je. Njene drugarice: Vasa, Pauna i Agatonika prenele su njene mošti na ostrvo Siciliju, i tamo ih sahranile.

Tu se potom sagradila crkva u ime Svete Agripine. U hrišćanskoj tradiciji pominje se i da su se od njenih moštiju događala mnoga čudesa te da su čak i silom njenih moštiju Agarjani oterani od grada, gde te mošti počivaje.

Provedite današnji dan u miru i izgovorite ovu molitvu:

– Ovčica Tvoja Isuse, Agripina, zove silnim glasom: Tebe Ženiče moj ljubim i tražeći Te stradam, i raspinjem se i sahranjujem u krštenju Tvome. I stradam radi Tebe, da bih carstvovala s Tobom, i umirem za Tebe, da bih živela s Tobom. Primi me kao čistu žrtvu, s ljubavlju žrtvovanu za Tebe. Njenim molitvama, kao Milostiv, spasi duše naše.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter