Izvor: Tanjug
05.01.2022 u 09:35
0

CRNA GORA: Do kraja januara do 50.000 novozaraženih

Doktor pedijatar Nebojša Kavarić kaže da prosta računica kaže da će Crna Gora do kraja januara imati i do 50.000 zaraženih korona virusom za šta su, dodaje, odgovorni svi, i donosioci odluka i građani.

On je naveo da je za doček Nove godine, ali u danima posle bilo gužvi, gde niko nije nosio masku, niti držao distancu.

– I Bog se prekrstio kada je video šta mi radimo. Mislim tu na sve i na donosioce odluka i na građane. Sve smo napravili da broj zaraženih bude ovoliki. Jednostavne projekcije kažu da će do kraja januara broj novoinficiranih biti od 40.000 do 50.000 – kazao je Kavarić.

On navodi da će sve to biti teret za, pre svega, primarnu zdravstvenu zaštitu.

– Trebalo je onemogućiti prenos, odnosno lanac prenosa. Mi smo sve napravili da omogućimo lanac prenosa zaraze. Rezultati su očekivani – kazao je Kavarić i dodao da imamo i skromne rezultate u vakcinaciji.

Ističe da epidemijske mjere moraju biti jasne i sinhronizovane.

– Ovo treba da bude trenutak mobilizacije svih koji mogu da pomognu, svi kapaciteti domova zdravlja narednih 20-ak dana moraju da budu usmereni, pre svega ka obolelima, da nema gužve, šta ako krene kiša, sneg – naveo je Kavarić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter