Izvor: tanjug
05.01.2022 u 15:01
0

ŽELJKA CVIJANOVIĆ: Dan Republike- biće obeležen svečano i dostojansteno

 U Republici Srpskoj je sve za predstojeće obeležavanje 9. januara, Dana Republike Srpske, izjavila je danas u Banjaluci predsednica Srpske Željka Cvijanović i poručila da će taj dan biti obeležen svečano, dostojanstveno i kako dolikuje tako važnom jubileju za građane i republičke institucije.

Cvijanović je ocenila da su protekle tri decenije Srpske bile izazovne i teške, su kazala je, bile i ohrabrujuće što će biti pokazano kroz program obeležavanja, u nedelju 9. januara.

Dodala je da će, uz svečanu akademiju, biti održan svečani defile, upriličen vatromet, nastup Policijskog orkestra, kao i niz drugih sadržaja. 

Srpski poslanici proglasili su 9. januara 1992. godine Srpsku Republiku BiH, koja će kasnije biti imenovana kao Republika Srpska, kao odgovor na namjeru Muslimana i Hrvata da se izdvoje iz ?ugoslavije, te kao reakciju na stalno preglasavanje Srba na svim nivoima u BiH.

Skupština srpskog naroda proglasila je stvaranje današnje Republike Srpske pre bilo kakvih međunacionalnih sukoba i pre početka građanskog rata u BiH.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter