Izvor: Happy BSC
11.01.2022 u 18:03
0

VEOMA JE VAŽNA ULOGA GRAĐANA U NEDELJU! Sudija Dragana Boljević za TELEMASTER, TV HAPPY

Građani Srbije 16. januara izlaze na referendum o promeni Ustava koji se odnosi na pravosuđe. 

Na ovu temu, sudija Vrhovnog  kasacionog suda i počasna predsednica Društva sudija Srbija,  Dragana Boljević bila je gost Telemastera na TV HAPPY. 

-Formulacija koja stoji na glasačkom listiću propisana je na način na koji se ustav menja. Bitno je da se zna da se menja deo ustava koji se odnosi na sudstvo. Iako se menja deo u ustavu, meni je jasno da se građani ne razumeju. Na građanima je da poveruju nama koji govorimo o tome, ali uloga građana je veoma važna i bitno je da iskoriste to. Ako bi građani zaokružili „NE“, to znači da oni ne žele da se promeni stanje u sudstvu i da su potpuno nezainteresovani. Smatram da je bolja opcija „DA“ jer će to značiti da će se tužilaštvo depolitizovati. Ne može to sve preko noći da se uradi, trebalo bi da se donesu pravosudni zakoni u roku od godinu dana. Imamo i situaciju da se skupština odrekla da bira sudije na probni mandat. Visoki savet sudstva će biti sve sudije. U Visokom savetu sudstva biće 11 članova, a 6 će birati sudije. Za razliku od dosadašnjeg stanja gde je bilo pitanje samo politike, to više neće biti slučaj, rekla je sudija Boljević.

Sudija Boljević dalje kaže:

-Potrebno je uspostaviti društveni dijalog jer ovo je sad državna stvar, nadstranačka. EU je dugo motrila šta se dešava sa ustavom. Jasno je da u našem ustavu postoje odredbe koje su politizovane. Ove promene su napravljene na taj način da su urađene samo za Srbiju. Ove promene se rade samo za nas, za našu budućnost. Svaka suverena država pravi promene ustava samo za sebe. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter