Izvor: Telegraf
12.01.2022 u 21:42
0

PREDSEDNIK VUČIĆ O NAORUŽANJU: Pregazili bi nas svi da nemamo jaku vojsku (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje večeras na RTS. Kako je rekao, u Priboju je video mnogo toga zbog čega Srbija mora da bude zadovoljna. Posebno je ponosan, napomenuo je, kada je razgovarao sa ljudima iz dve kompanije, srpskom i turskom, Adisom i Radišom. Stiže gas do kraja godine u Priboj, biće novih puteva, stiže još kompanija, zaposlili smo 600 ljudi, očekujemo još 400, naveo je Vučić. Priboj se podiže. 

– Napravljena je takva atmosfera u kojoj nikakvog poverenja nemamo – naveo je Vučić. – Nije se dogodilo samo da su policajci u civilu, povodom rođenja deteta, pevali pesme koje ne smeju da pevaju i za to su kažnjeni. – Ne želim da slušam političare ni srpske ni bošnjačke koji bi sve da zloupotrebe, slušam obične građane. Dobio sam od još nekoliko ljudi iskrena pisma da se osećaju uplašeno. Radikalni nacionalizam je u porastu svuda u regionu, to je slučaj već nekoliko godina. Ako nastavimo sa tom kampanjom, mi njima govorimo „Nož, žica, Srebrenica“, oni nama „četnici, genocidaši“ to jedni drugima govorimo svaki dan u desetinama hiljada postova. Godinu dana u Priboju je sve bilo super. Sad, pročitam izveštaje, nema kafane u kojoj tuča nije izbila.

– Spustio sam glavu pred srebreničkim žrtvama, kada sam bio izložen linču, ali nisam tada spuštao glavu, držao sam do ponosa Srbije. Naše je da se prema muslimanima i Bošnjacima odnosimo bratski i odgovorno – navodi Vučić.

– Nadam se da sukoba neće biti, ima mnogo neodgovornih ljudi, neki čekaju borbu za pravdu, to mora da prestane.

Vlade Republike Srpske i Srbije ne moraju uvek da se slažu. Srbija i Srpska nikada nisu bliže sarađivale, ali to se pre svega meri ekonomskim brojkama. Naša je obaveza da im pomognemo. Nikome ništa loše ne mislimo.

– Ja šta kažem Miloradu Dodiku o tome neću govoriti javno. Naš je posao da pomognemo očuvanju stabilnosti u celom regionu. U Sarajevu, Zagrebu, Prištini, ništa neće biti dovoljno dobro – rekao je Vučić i rekao da kada je Zagreb u pitanju ima komunikaciju sa Čovićem.

Na pitanje zašto se Srbija naoružava, Vučić kaže da smo od 2000. godine imali potpuno uništavanje vojske. Uništavali smo oklopna vozila da bismo dobili neku crkavicu. Pregazili bi nas svi da nemamo jaku vojsku. Napadaju Srbiju jer je jača, očekuju da Srbija bude na kolenima, Srbija se odjednom diže kao feniks iz pepela. Tek ćemo da radimo na razvijanju industrije, hteo sam da predložim Hrvatima da to uradimo zajedno.

Ne može niko da kaže da Srbija nije najuspešnija u investicijama, kaže Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter