
Foto: PRINTSCREEN / YOUTUBE
ROLAT OD TIKVICA: Nikad ih više nećete jesti na drugačiji način
Ovo jelo može da bude i predjelo i glavno jelo i doručak- šta god poželite
Sastojci za biskvitni deo:
2 izrendane tikvice
4-5 jaja
2 kašike kisele pavlake
4-5 kašika brašna
So, biber
2-3 tikvice izrezane na kolutove
100gr. sira
Fil:
300gr. feta sira
3-4 kašike kisele pavlake
3-4 čena belog luka
So, biber, peršun, ljuta začinska paprika, senf
200gr. šunke
Priprema:
Izrendajte tikvice pa u njih umutite jaja, pavlaku, so i biber i brašno. Izlijte dobijeno testo u pleh, preko njega poređajte tikvice isečene na kolutove, a preko tikvica rendan sir. Zapecite na 200 stepeni Celzijusa oko 20 minuta.
Kada se testo sa tikvicama ispeče, pretresite ga na pek papir, tako da sada dole dođe red sa tivicama.
Napravite fil tako što ćete izmešati sir i pavlaku, beli luk i začine. Premažite biskvit tom mešavinom, poređajte šunku i urolajte sve.
Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.
Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74
Pročitaj još iz rubrike

BIFTEK VELINGTON: Rapsodija ukusa u svakom zalogaju

RECEPT DANA: Burek sa spanaćem i sirom

MUSAKA SA TIKVICAMA: Eksplozija ukusa u svakom zalogaju

PLJESKAVICE OD SPANAĆA: Nećete ni primetiti da nedostaje meso

UKUSNE I ZDRAVE: Pet razloga da u ishranu uvrstite kajsije

2 thoughts on “ROLAT OD TIKVICA: Nikad ih više nećete jesti na drugačiji način”
Ovo mora da je fantasticno .
Samo da li ce da stoje ovi kolutovi zalapljeni jedan na drugog da ne pocnu da se odlepljuju , to treba odmah pojesti . Ili ako ce da postoji dok ne dodju gosti , to se moze jesti i hladno , treba rolat zamotati cvrsto u providnu foliju i staviti u frižider pa kada dodju gosti izvaditi iz folije i rezati na kolutove .